Nepilnamečio brakonieriaus tėvai turės atlyginti tūkstantinę žalą

  • Teksto dydis:

Po vakarykščio reido Aplinkos ministerijos Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamento (Šiaulių RAAD) pareigūnai ištarė: „Baudos – didyn, brakonieriai – jaunyn“. Tikriausiai dėl to, kad suaugęs ir atsakingas žmogus nedrįstų šitaip rizikuoti, norėdamas sugauti vos kelias žuveles.

Gyvosios gamtos apsaugos inspektoriai surengė pasalą ir vėlų ketvirtadienio vakarą Telšių rajone sulaikė du brakonierius, vienam iš jų – vos 15 metų.

Birželio 9 d. pavakare aplinkosaugininkai apžiūrėję Telšių rajone, Varnių seniūnijoje, esančios Virvyčios upės vagą pastebėjo užmestus tinklus. Po kelias valandas trukusių paieškų pareigūnai rado ir paslėptą valtį. Tuomet nutarta surengti pasalą. Prieš vidurnaktį upėje pasirodė valtis su dviem jaunais vyrais. Aplinkosaugininkai matė, kaip šie jaunuoliai ištraukė keturis tinklus ir pastatė dar du naujus.

Į krantą išlipę pažeidėjai buvo sulaikyti prie automobilio. Kaip paaiškėjo, tai netoliese gyvenantys J. P (gim. 1993 m.) ir T. V. (gim. 2001 m.). Vaikinai į krantą pargabeno keturis tinklus, kuriuose buvo 13 lynų, trys karšiai, šapalas, kelios raudės bei ešerys. Dar du tinklai rasti pastatyti upės vagoje. Medinė valtis, šeši tinklai ir žuvys paimti ir bus konfiskuoti.

Abiem jaunuoliams surašyti administracinio teisės pažeidimo protokolai. J. P. gresia bauda iki 289 eurų, o už nepilnametį turės atsakyti tėvai arba globėjai. Pažeidėjams taip pat teks atlyginti žuvų ištekliams padarytą žalą, siekiančią daugiau kaip 1100 eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jonas

jonas portretas
Vienintele institucija, kuri gerai dirba ir atneša Lietuvai naudos.

Irmis

Irmis portretas
Liuks. Aplinkosaugininkam ir didejanciom baudom
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių