Nepažįstamieji kaimo gyventoją aprūpino naminuke, dyzelinu ir cigaretėmis

  • Teksto dydis:

Pirmadienį Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Skaudvilės policijos nuovados pareigūnai nustatė nemažai administracinių teisės pažeidimų vienai Tauragės rajono gyventojai.

Pareigūnai, turėdami informacijos, nuvyko į sodybą Tauragės rajone, Eidintų kaime. Sodybos šeimininkė geranoriškai sutiko aprodyti patalpas. Anoniminė informacija pasitvirtino: garaže buvo aptiktas nemažas laimikis. Pareigūnai rado 2 talpas, kuriose buvo supiltas neteisėtai laikomas kuras.

Į vieną 200 litrų metalinę talpą buvo supilta 150 litrų dyzelino, o į kitą plastikinę 700 litrų talpą – 550 litrų dyzelino. Iš viso pareigūnai rado 700 litrų kuro. Paprašius sodybos šeimininkės pateikti kuro įsigijimo dokumentus, ji pradėjo teisintis, kad kurą iš nepažįstamų asmenų įsigijo jos vyras. 

Pareigūnai sodyboje aptiko ir daugiau nelegalių prekių – 6 cigarečių pakelius „NZ Gold“, 5 litrus naminukės.  Pasak moters, prekes jai pardavė nepažįstamas asmuo.

Sodybos šeimininkei už neteisėtą kuro laikymą gresia bauda nuo 289 iki 5 792 eurų. Už akcizais apmokestinamų prekių laikymą gresia bauda nuo 28 iki 86 eurų su prekių konfiskavimu. Moteriškei nepavyks išvengti atsakomybės ir už naminukės laikymą. Už šį pažeidimą jai gali tekti paploninti piniginę nuo 86 iki 579 eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių