Nepasimoko: girtas vairavęs telšiškis ir vėl įkliuvo

  • Teksto dydis:

Telšių policija antrą kartą šiemet sulaikė neblaivų prie vairo sėdusį rajono gyventoją. Abu kartus alkoholio kiekis vyro kraujyje viršijo 1,5 prom. ribą, nuo kurios taikoma baudžiamoji atsakomybė.

Sunkiai apgirtęs 56-erių Telšių rajono gyventojas buvo sulaikytas balandžio 6-ąją, minint Saugaus eismo dieną

Mediškių kaime, būdamas visiškai girtas (nustatytas sunkus 2,84 prom. girtumas) jis vairavo automobilį „VW Golf“. Be to, prie automobilio vairo vyras sėdo neturėdamas tam teisės, pranešė Telšių apskrities policija.

Vasario pabaigoje šis asmuo jau buvo sulaikytas girtas. Jam tąkart buvo nustatytas 2,24 prom. girtumas. Siekdamas išvengti atsakomybės už vairavimą išgėrus, pareigūnams jis davė 150 eurų kyšį. Dėl papirkimo atliktas ikiteisminis tyrimas pasiekė teismą, kur bus sprendžiama dėl gresiančios bausmės.

Pasak policijos, savo įpročio vairuoti neblaiviam vyras nekeičia nuo 2012-ųjų, kada pirmą kartą buvo sulaikytas pareigūnų. Prieš penkerius metus už vairavimą išgėrus (nustatytas 2,87 prom. girtumas) jam buvo paskirta 2 tūkst. 500 l (apie 725 eurų) bauda ir 30-čiai mėnesių atimta teisė vairuoti transporto priemones.

Policija tikisi, kad nuolat šiurkščiai Kelių eismo taisykles pažeidinėjantis ir savo bei kitų gyvybėmis rizikuojantis vairuotojas už vairavimą neblaiviam teisme sulauks pelnytos bausmės, priversiančios pakeisti savo ydingus įpročius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių