Nelegalių rūkalų prekeivius suviliojo kone perpus pigesnė kaina

  • Teksto dydis:

Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) pareigūnai atliko kratas pas asmenis, kurie galimai superka vogtus daiktus ir užsiima neteisėta veikla. Kratų metu pareigūnai aptiko per pusę tūkstančio nelegalių rūkalų.

Atliekant kratą 52-ejų metų Gaižaičių kaimo gyventojo sodyboje rasta 448 cigarečių pakelių „Fest“, kurie turėjo trečiųjų šalių banderoles ir nebuvo paženklinti LR teisės aktų nustatyta tvarka. Cigarečių bendra vertė –1 tūkst. 120 eurų.

Sodybos šeimininkas paaiškino, kad cigaretes įsigijo iš nepažįstamo asmens, atvežusio į namus ir pasiūliusio nusipirkti pigiau nei parduotuvėje. Cigaretes vyras sakė pirkęs po 1,40 euro už pakelį.

Už neteisėtą nelietuviško pavyzdžio banderolėmis pažymėtų cigarečių laikymą vyras jau buvo baustas 2014 metais. Už neteisėtai laikomas cigaretes jam gresia bauda nuo 1448 iki 2896 eurų ir rūkalų konfiskavimas.

Policijos pareigūnams įkliuvo ir Joniškio miesto Siauruko g. gyvenantis 54-erių metų vyras. Jo namuose rastas 41 pakelis „NZ Gold“ , 28 pakeliai „Minsk Superslims“ ir 4 pakeliai „Fest“ kontrabandinių cigarečių. Šiam vyrui gresia bauda nuo 289 iki 1448 eurų ir prekių konfiskavimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių