Neblaivus telšiškis partrenkė moterį ir paliko ją likimo valiai, dabar laukia teismas

  • Teksto dydis:

Teismui perduota 54–erių metų telšiškio, neblaivaus perėjoje partrenkusio moterį ir pasišalinusio iš įvykio vietos, byla.

Kaip pranešė Šiaulių apygardos prokuratūra, nustatyta, kad praėjusių metų gruodį kaltinamasis neblaivus Telšiuose vairavo automobilį ir partrenkė perėjoje ėjusią garbaus amžiaus moterį.

Tyrimo duomenimis, įvykio dieną telšiškis prie Germanto ežero su draugu vartojo alkoholį, o vėliau nusprendė sėsti prie automobilio vairo. Apklausiamas ikiteisminio tyrimo metu neblaivus vyras savo kelionės gerai neprisiminė, tačiau panašu, kad po išgertuvių vyras norėjo grįžti namo.

Link namų važiuodamas Beržų gatve vyras nepastebėjo per pėsčiųjų perėją einančios moters ir ją kliudė automobiliu. Kaltinamasis automobilį pastatė kiek toliau nuo perėjos ir iš įvykio vietos pasišalino.

Jis nepadėjo sunkiai sužeistai pėsčiajai ir paliko nukentėjusiąją gulėti ant kelio važiuojamosios dalies.

Tačiau įvykį matė šalia buvę žmonės, kurie iškvietė policiją ir greitąją pagalbą. Moteriai buvo nustatyti įvairūs kūno sužalojimai ir sunkiai sutrikdyta sveikata.

Netrukus buvo sulaikytas iš namo einantis vairuotojas, kuriam vėliau nustatyta didesnė nei 1,5 promilės alkoholio koncentracija kraujyje. Nusikalstama veika buvo užfiksuota pačio kaltinamojo automobilyje įrengtu vaizdo registratoriumi.

Baudžiamojo kodeksas už šiuos nusikaltimus kaltinamajam numato įvairias bausmes, tarp jų ir laisvės atėmimą iki 6 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių