Neblaivus beteisis vyras spruko nuo policijos pareigūnų

  • Teksto dydis:

Praėjusį savaitgalį Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos skyriaus ir Viešosios tvarkos skyriaus pareigūnai vykdytų priemonių metu nustatė 25 Kelių eismo taisyklių (toliau - KET) ir 9 viešosios tvarkos pažeidimus.

Tarp pažeidėjų ne vienas asmuo girtavo ar triukšmavo viešoje vietoje, vairavo transporto priemonę, neturėdamas teisės vairuoti, nepaisydamas KET taisyklių, viršydamas leistiną greitį ar būdamas neblaivus. Šį kartą tarp dviejų neblaivių vairuotojų vienas pasitaikė ypač aršus. Pareigūnams mėginant sustabdyti transporto priemonę, šios vairuotojas nė neketino sustoti ir spaudė greičio pedalą. Šilutės rajone, Švėkšnos miestelyje prasidėjusios gaudynės tęsėsi apie 7 kilometrus.

Keletą kartų vyro vairuojamą automobilį ant žvyrkelio sumėtė, tačiau bėglys ir toliau mėgino pasprukti nuo pareigūnų. Vis tik jo kelionė buvo neilga. Pareigūnams sustabdžius transporto priemonę, šios vairuotojas jėga buvo išlaipintas iš automobilio. Pasirodo, 29 metų teisių neturintis vyras spruko nuo pareigūnų todėl, kad jau ne pirmą kartą už vairo sėdo būdamas neblaivus. Jam nustatytas vidutis (1,95 prom. alkoholio) girtumas.

Vyro atžvilgiu pradėta administracinė teisena dėl pakartotinio transporto priemonės vairavimo esant neblaiviam. Vyrui už tai gresia bauda nuo 1 158 iki 1 448 eurų su transporto priemonės konfiskavimu arba administracinis areštas nuo 20 iki 30 parų su transporto priemonės konfiskavimu. Protokolas surašytas ir už tai, kad bėglys nepakluso reikalavimui sustabdyti transporto priemonę.




NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių