Nauja tendencija: kontrabandininkai bando prasmukti pro ribotos kontrolės punktus

  • Teksto dydis:

Muitinės analitikai pastebi, kad pasienyje su Baltarusija šiemet padažnėjo mėginimų kontrabandą gabenti per mažuosius vietinio eismo pasienio kontrolės punktus. Dažniausiai tokiu būdu nelegalūs rūkalai vežami lengvuosiuose automobiliuose įrengtose slėptuvėse.

Sustiprinus muitinės kontrolę su Baltarusija tarptautiniuose pasienio kontrolės punktuose – Lavoriškėse, Medininkuose, Šalčininkuose, Raigarde, 2017 m. pagausėjo atvejų, kai smulkieji kontrabandininkai bando laimę važiuodami per ribotos muitinės kontrolės – vietinio eismo postus.

Dažniausiai nelegalūs rūkalai vežami lengvuosiuose automobiliuose įrengtose slėptuvėse per tokius postus, kaip Rakų, Eišiškės, Tverečiaus, Latežerio, Šumsko (pastarasis neseniai tapo tarptautiniu).

Gegužės 31 d. Šumske muitininkų ir pasieniečių buvo sulaikytas Baltarusijos piliečio vairuojamas „Ford Mondeo“, kuris buvo paverstas važiuojančia cigarečių slėptuve: rūkalų buvo prikimštos ir mašinos durelės, ir slenksčiai,  ir galinis bamperis bei bagažinės dangtis.

Gegužės 27 d. Rakų poste pasieniečiai ir Vilniaus teritorinės muitinės mobiliosios grupės patrulis sulaikė Baltarusijos piliečio vairuojamą „Citroen Xantia“. Detaliai patikrinus šį automobilį Šalčininkuose, paaiškėjo, kad jo dujų bake įrengta slėptuvė. Joje buvo rasta dviejų tūkstančių eurų vertės 690 pakelių baltarusiškų cigarečių „NZ“. Savininkui buvo surašytas administracinio nusižengimo protokolas, o automobilis veikiausiai bus konfiskuotas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių