Narkotikus Klaipėdoje vis dažniau platina ir nepilnamečiai

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuro (VPK ONTB) ir Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus (ONKTS) pareigūnai baigė 2 ikiteisminius tyrimus dėl narkotinių (psichotropinių) medžiagų platinimo.

Pareigūnai pastebi tendenciją, kad pastaruoju metu į neteisėtą kvaišalų apyvartą vis dažniau įsitraukia jauni, kartais nepilnamečiai, anksčiau į teisėsaugos pareigūnų akiratį nepatekę asmenys, kurie disponuoja dideliais ir labai dideliais narkotinių (psichotropinių) medžiagų kiekiais.

Dažnai įtariamieji ne tik perparduoda didesniais kiekiais įgytus kvaišalus, bet ir patys augina į narkotinių ir psichotropinių medžiagų sąrašus įtrauktus augalus.

Pernai vasarą uostamiestyje sulaikyti du 1989 metais gimę klaipėdiečiai - Evaldas ir Giedrius. Jų automobilyje policijos pareigūnai aptiko kanapių ir jų dalių. Kanapių ir hašišo (kanapių dervos) taip pat aptikta apžiūrėjus Palangoje sustabdyto 1978 metais gimusio Evaldo automobilį. Klaipėdos apskrities VPK ONTB pareigūnai nustatė, kad narkotinę medžiagą galimai platino 1983 metais gimęs Klaipėdos miesto gyventojas Arnoldas. Atlikę kratą jo automobilyje, tyrėjai rado nedidelį kiekį kanapių ir jų dalių. Didesnį kvaišalų kiekį pareigūnai aptiko apžiūrėję daugiabučio, kuriame gyvena įtariamasis, rūsį. Jame aptikta apie 10 g išdžiovintų kanapių ir apie 5 g psichotropinės medžiagos - kvaitulinio šalavijo. Be to, įtariama, kad Arnoldas ir pats augino kanapes - rūsyje aptikti 5 kanapių augalai (apie 175 g).

Šių metų vasarą Klaipėdoje sulaikytas 1991 metais gimęs anksčiau neteistas ir niekur nedirbantis Ronaldas.

Kratos metu jo bute policijos pareigūnai aptiko apie 1,5 kg kanapių dervos ir apie 50 g kanapių. Įtariamasis sulaikytas po to, kai pirkėju apsimetusiam asmeniui už 300 Lt pardavė apie 10 g hašišo. 21 metų amžiaus vaikinui įteikti įtarimai dėl narkotinės medžiagos pardavimo ir neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis labai dideliais kiekiais (LR BK 260 str. 3 d.), jam paskirta kardomoji priemonė - suėmimas.

LR BK 260 str. už neteisėtą disponavimą narkotinėmis (psichotropinėmis) medžiagomis ar dideliais jų kiekiais turint tikslą jas platinti, arba už neteisėtą disponavimą narkotinėmis (psichotropinėmis) medžiagomis labai dideliais kiekiais numato laisvės atėmimą nuo 2 iki 15 metų.


Šiame straipsnyje: narkotikainarkotikų platinimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių