Narkotikus kalinčiam vyrui norėjusi perduoti moteris juos slėpė išangėje

  • Teksto dydis:

Marijampolės pataisos namuose kalintis vyras planavo įkalinimo įstaigoje prekiauti psichotropinėmis medžiagomis.

Pareigūnams planą išaiškinus, tiek vyras, tiek tabletes jam perduoti mėginusi sutuoktinė, bus teisiami, penktadienį pranešė prokuratūra.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad žmona norėjo savo sutuoktiniui, kalinčiam Marijampolės pataisos namuose, perduoti psichotropines medžiagas, kurias jis būtų pardavęs nuteistiesiems.

Bylos duomenimis, 12 kartų teistas 40 metų A. S. 2016-ųjų metų spalį sužinojo, kad jam ir jo žmonai bus skirtas ilgalaikis pasimatymas bei sugalvojo planą, kaip jo sutuoktinė į pataisos namus galėtų atgabenti psichotropinių medžiagų.

Susisiekęs su tyrimo metu nenustatytu asmeniu, kaltinamasis susitarė, kad jo žmona iš jo nupirks apie 300 tablečių, kurių sudėtyje yra didelis kiekis psichotropinių medžiagų – fenazepamo ir alprazolamo.

Atvykus kaltinamajai L. S., moteris raštiškai patvirtino, kad yra susipažinusi su Marijampolės pataisos namų taisyklėmis ir įspėjimu dėl draudžiamų daiktų įnešimo į pataisos įstaigą. Asmens kratos metu moteris buvo labai nervinga, jaudinosi, neatsakinėjo į užduodamus klausimus. Atlikus išorės apžiūrą ir pareigūnams įspėjus, kad moteris bus vežama į ligoninės priėmimo skyrių vidinei apžiūrai, ši pati parodė išeinamojoje angoje slėptą cilindro formos paketą.

Šį tyrimą atliko Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo skyriaus pareigūnai.

Baudžiamajame kodekse numatyta, kad už neteisėtą disponavimą dideliu kiekiu psichotropinių medžiagų turint tikslą jas platinti, gresia laisvės atėmimas nuo aštuonių iki dešimties metų.

Byla su kaltinamuoju aktu perduota Marijampolės apylinkės teismo Marijampolės rūmams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių