Narkotikus gabeno prezervatyvuose

Muitinės pareigūnų įtarimai, jog vasario pradžioje Panemunės kelio poste Rusijos piliečių gabentos neaiškios kilmės medžiagos gali būti narkotinės, pasitvirtino.

Du Kaliningrado srities gyventojai į Panemunės kelio postą atvyko vasario 3 d. apie vidurnaktį. Atlikę iš Lietuvos į Rusijos Federaciją vykusių keleivių tikrinimą, muitinės pareigūnai pas vieną iš jų striukės kišenėje aptiko 10 g žalios spalvos susmulkintos masės paketą. Taip pat atliktas ir detalus transporto priemonės tikrinimas. Pareigūnų intuicija neapgavo - automobilio BMW-524 variklio skyriuje, oro filtro viduje, rasti keturi paketai baltos spalvos miltelių, supakuotų į prezervatyvus. Iš viso oro filtre gabenta 242 g neaiškios kilmės miltelių.

Vis dėlto jau pirminio tikrinimo metu, panaudoję muitinės poste esančius narkotikų testus, pareigūnai įtarė, kad įmantriai supakuotos ir paslėptos medžiagos gali būti narkotinės. Muitinio tikrinimo metu rastos medžiagos buvo išsiųstos į laboratoriją ištirti jų sudedamąsias dalis. Atlikus tyrimus paaiškėjo, kad pareigūnų surasti baltos spalvos milteliai - metamfetaminas, o žalios spalvos masė - kanapės.

Su įvykiu susijusi informacija perduota Muitinės kriminalinės tarnybos Klaipėdos skyriui, kuriame dėl šio įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už narkotinių medžiagų kontrabandą Rusijos piliečiams gresia baudžiamoji atsakomybė.


Šiame straipsnyje: narkotikaimuitinė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių