Narkotikų atsisiuntimas: griežtai baus ir dėl didelio kiekio kokaino, ir dėl suktinės

  • Teksto dydis:

Lietuvoje šiuo metu net ir nedidelio kiekio narkotinių medžiagų  įsigijimas ir laikymas yra kriminalizuotas. Anot teisininkų, jei kalbama apie nedidelio kiekio įsigijimą ir laikymą – gresia santykinai švelnūs padariniai – viešieji darbai, laisvės apribojimas arba trumpalaikis areštas, bet visai kitas atvejis – jei tokios medžiagos yra gabenamos ar paštu atsisiunčiamos iš užsienio.

Griežta bausmė gresia tiek 100 kilogramų kokaino kontrabandos atveju, tiek už vienos kanapių suktinės atsisiuntimą.

„Bet kokio kiekio gabenimas per sieną, įskaitant ir parsisiuntimą, yra laikomas narkotinių medžiagų kontrabanda, ir tai jau yra sunkus nusikaltimas, už kurį gresia vienintelė bausmės rūšis – laisvės atėmimas nuo 3 iki 10 metų“, – sako Vilniaus universiteto Teisės fakulteto lektorius, advokatas dr. Audrius Juozapavičius.

Pasak jo, nei rūšis, nei kiekis neturi reikšmės – baudžiama už bet kokį kiekį.

„Kanapių suktinės, kelių kanapių kapsulių ekstrakto ar poros LSD dozių  asmeniniam vartojimui gabenimas ar atsisiuntimas į Lietuvos Respubliką yra baudžiamas. Kaip ir, pavyzdžiui, 100 kilogramų kokaino gabenimas per Lietuvos sieną. Skirtumas tik tai, kad būtų kitoks bausmės dydis“, – sako teisininkas.

Valios išraiška ir turinys tenka ant to pečių, kuris užsisako tas medžiagas ir siunčiasi sau ar kitam adresatui.

Anot jo, kurjerių tarnybos, per kurias siunčiamos narkotinės medžiagos, nėra atsakingos – tik atlieka tarpininko vaidmenį.

„Valios išraiška ir turinys tenka ant to pečių, kuris užsisako tas medžiagas ir siunčiasi sau ar kitam adresatui“, – sako advokatas.

Teisės specialistas įspėja neužkibti ant pardavėjų kabliuko – įvairiuose tinklalapiuose gali būti klaidingai teigiama, kad narkotinių medžiagų atsisiuntimas – visiškas legalus veiksmas.

„Yra labai plačios galimybės internetu parsisiųsti narkotinių ar psichotropinių medžiagų, netgi iš viešai prieinamų svetainių, vadinamajame tamsiajame tinkle. <...> Komentaruose netgi gali būti akcentuojama, kad atsisiuntimas yra legalus, kad nieko tokio. Sudaromas toks legalumo įspūdis. Visa tai yra melas“, – įspėja A. Juozapavičius.

Daugiau apie tai – įraše.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rolas

Rolas portretas
TaborMarket gyvuoja!seniausias marketas lietuvoi!.ten visada emam dienos.transportas veza malonus aptarnavimas visada patars.apie viska pagalvota,kaip pas mama

mukas asilas

mukas asilas portretas
tiesiog 14 metis gavo prieiga prie interneto

Tema

Tema portretas
Dalbajobų kraštas.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių