Muitininkams įkliuvo vogtus keturračius gabenęs panevėžietis

  • Teksto dydis:

Kauno teritorinės muitinės (KTM) mobiliosios grupės pareigūnams įkliuvo, įtariama, vogtus keturračius motociklus mikroautobusu iš Lenkijos gabenęs vyras.

Patruliuodami kelyje Lazdijai-Akmeniai, ties senuoju Lazdijų pasienio kontrolės punktu, ketvirtadienį muitininkai patikrinimui sustabdė į Lietuvos teritoriją iš Lenkijos įvažiavusį mikroautobusą „Mercedes-Benz“. Automobilį vairavo Panevėžio rajono gyventojas A. B. Jis pareigūnams teigė grįžtąs iš Švedijos į Lietuvą.

Muitininkams patikrinus mikroautobuso krovinių skyrių paaiškėjo, kad jame gabenami trys „Suzuki“, „Honda“ ir „Bombardier“ gamintojų keturračiai motociklai.

Kaip pranešė KTM, netrukus nustatyta, kad vairuotojas neturi šių transporto priemonių registracijos liudijimų. Jis muitininkams pateikė pirkimo – pardavimo sutartis, neva liudijančias teisėtą keturračių įsigijimą.

Muitinės pareigūnams apžiūrėjus piliečio A. B. gabenamus keturračius motociklus pastebėti transporto priemonės identifikacinio numerio (VIN) klastojimo požymiai: „Suzuki“ keturračio motociklo VIN trūko skaitmenų, nuo „Honda“ ir „Bombardier“ keturračių buvo nuimti gamykliniai lipdukai su VIN, o ant „Bombardier“ keturračio buvo aiškiai matomas perklijuotas lipdukas su VIN.

Įtariama, kad keturračiai motociklai gali būti pavogti. Dėl įvykio atliekamas tyrimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių