Muitininkams įkliuvo kontrabandą gabenę baltarusiai

  • Teksto dydis:

Antradienio naktį Lietuvos muitininkai sulaikė tris jaunus baltarusius, bandžiusius į Lietuvą įvežti cigarečių kontrabandą.

Kaip pranešė Vilniaus teritorinė muitinė, kelios valandos po vidurnakčio iš Baltarusijos į Raigardo kelio postą atvyko trijų jaunuolių kompanija. Automobilį „Mercedes-Benz“ vairavusi A.P. veiksmu bei žodžiu deklaravo, kad prekių, viršijančių nustatytą neapmokestinamą normą, neveža.

Tą patvirtino ir du kartu su ja vykę jauni vyrai, jie dar pakomentavo esą visi vyksta į Karaliaučių pas traumuotą vieno iš jų giminaitį.

Tačiau muitininkai atkreipė dėmesį į naują automobilio registracijos datą ir kitus rizikos požymius. Automobilis nusiųstas detaliai patikrai į tikrinimo angarą, kur muitinės inspektoriai nesunkiai aptiko nekruopščiai įrengtas slėptuves.

„Mercedes-Benz“ bagažinės dalyje specialiose slėptuvėse rasta 2380 pakelių „Minsk Superslims“ bei „NZ Gold Superslims“ cigarečių, jų vertė beveik 7 tūkst. eurų.

Muitinės pareigūnai automobilyje rado ir daugiau įrengtų slėptuvių, kuriose būtų buvę lengva sutalpinti dar daugiau tabako gaminių, tačiau jos buvo tuščios. Pareigūnai mano, kad vežant mažesnį kiekį nelegalių rūkalų siekta išvengti baudžiamosios atsakomybės.

Vairuotojai A.P. surašytas administracinių teisės pažeidimų protokolas dėl kontrabandos. Automobilis bei gabenti tabako gaminiai sulaikyti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių