Muitininkai sulaikė kontrabandinių cigarečių už 21 mln. litų

Du mėnesius trukusio bendro tyrimo metu Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) ir Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) Akcizų administravimo departamento pareigūnai Lietuvoje sulaikė 3 tūkst. dėžių nelegalių cigarečių. Dar 3 tūkst. dėžių rūkalų, talkinant kaimyninių šalių pareigūnams, sulaikyta Lenkijoje ir Latvijoje.

Bendra sulaikytų cigarečių vertė, preliminariais duomenimis, siekia apie 21 mln. litų, penktadienį pranešė MKT.

Anot pareigūnų, jiems pavyko laiku užkirsti kelią nusikalstamo pasaulio vertelgų bandymams įgyvendinti Lietuvoje naujo pobūdžio nusikalstamas schemas.

Pirmą didžiulę nelegalių cigarečių siuntą muitinės pareigūnai balandžio 25-ąją aptiko Šiauliuose. Čia, patikrinus automobilių aikštelėje paliktą įtartiną puspriekabę, joje buvo rasta 1000 dėžių, kurioje buvo 500 tūkst. pakelių itališkų cigarečių „Yesmoke“. Muitinės kriminalistai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis, sulaikytų cigarečių vertė – apie 3, 5 mln. Lt.

Tęsiant tyrimą, balandžio 28-osios vidurnaktį MKT pareigūnai vienu metu Šiauliuose ir Utenoje patikrino dar porą vietų, kuriose įtarė saugant dar daugiau nelegalių rūkalų.

Šiauliuose esančiame angare buvo aptikta dar viena krovininio vilkiko puspriekabė su 1000 dėžių cigarečių „Yesmoke“. Tiek pat dėžių nelegalių rūkalų „Kings“ rasta ir Utenoje – ten automobilių stovėjimo aikštelėje buvo sulaikytas krovininis vilkikas, kurio puspriekabėje buvo slepiamos cigaretės.

Bendra balandį sulaikytų 3 tūkst. cigarečių dėžių vertė siekė apie 10 mln. litų.

Pareigūnams tęsiant tyrimą, jis virto tarptautiniu – talkinant užsienio kolegoms 2 tūkst. dėžių cigarečių buvo sulaikyta Lenkijoje, 1 tūkst. – Latvijoje.

Iš viso per du mėnesius trukusį tyrimą pareigūnai sulaikė 6 tūkst. dėžių nelegalių rūkalų „Yesmoke, „King“, „Royal“. Tokiam cigarečių kiekiui pervežti prireiktų šešeto krovininių vilkikų.

Buvo sulaikyti ir du Lietuvos piliečiai, vienas jų suimtas.

MKT tęsiamas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso 199-2 str. 1 d. (Neteisėtas disponavimas akcizais apmokestinamomis prekėmis).

Tyrimą kontroliuoja Lietuvos Generalinė prokuratūra.


Šiame straipsnyje: muitinėcigaretėskontrabanda

NAUJAUSI KOMENTARAI

na as

na as portretas
netikiu kad tos cigaretes bus sunaikintos,jos pateks pas perpardavinetojus nes niekas nerodo kaip jos yra naikinamos ,o pas bobutes gali gauti kokiu tik nori kaune tai gulbiu gatve kaip ir urmas yra visko pilstuko cigareciu ir visa paslaugu sfera

telis

telis portretas
Jei perduota generalinei prokuratūrai-bylą numarins.

rj

rj portretas
faktas kad taip bus
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių