Muitininkai sulaikė daugiau kaip 9 tūkst. eurų vertės kontrabandą

  • Teksto dydis:

Sekmadienį Kybartų kelio poste sulaikytas daugiau nei 9 tūkst. eurų vertės kontrabandą į Lietuvą įvežti mėginęs Rusijos pilietis.

Kaip pranešė Kauno teritorinė muitinė, apie 18 val. į Kybartų kelio postą lengvuoju automobiliu „Audi“ atvyko Rusijos pilietis N.P. Vyras deklaravo gabenantis leidžiamą kiekį akcizinių prekių – 2 pakelius cigarečių ir pusę litro degtinės.

Tačiau muitinės pareigūnai įtarė, kad šia transporto priemone gali būti gabenamos neteisėtos prekės ir detalesnį automobilio tikrinimą atliko naudodami specialiąsias tikrinimo priemones bei mobiliąją rentgeno kontrolės sistemą. Muitininkai neapsiriko – vyriškio automobilis buvo paverstas automobiliu–slėptuve ir pilnas kontrabandinių rūkalų.

Automobilio durelių ertmėse, dvigubame dugne, vietoj degalų bako ir perdirbtame dujų balione, bagažinėje po apdailos detalėmis ir variklio skyriuje, siekiant išvengti muitinės kontrolės, buvo išslapstyti 3836 pakeliai cigarečių „Denim“ be banderolių, kurių vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – daugiau kaip 9 tūkst. eurų.

Už rūkalų kontrabandą kaimyninės šalies piliečiui surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas. Jam gresia piniginė bauda, taip pat tabako gaminių ir transporto priemonės konfiskavimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių