Muitininkai juokauja: Kaliningrade trūksta cigarečių?

  • Teksto dydis:

Muitinės pareigūnai juokauja, kad Rusijos Kaliningrado srityje, matyt, bus pritrūkę cigarečių, jeigu jas jau mėginama iš Lietuvos įvežti kontrabandos būdu. Pirmadienio vakarą netikėtos akcijos metu muitinės rentgenologams Kybartų kelio poste patikrinus keliasdešimt į Kaliningrado sritį važiavusių vilkikų, viename iš jų rasta stambi baltarusiškų cigarečių kontrabanda.

Nors paprastai detaliau tikrinami į Lietuvą iš Rusijos Kaliningrado srities įvažiuojantys automobiliai, pirmadienio vakarą, gegužės 30 d., Kybartų kelio posto muitinės pareigūnai surengė netikėtą patikrinimą dešimtims iš Lietuvos į Rusiją vykstančių krovininių vilkikų.

Apie 22 val. vakaro buvo patikrintas ir į Kybartų kelio postą atvažiavusio Rusijos piliečio S. M. krovininis vilkikas „Man“. Vairuotojas deklaravo tranzitu per Lietuvą į Rusijos Kaliningrado sritį vežąs sultis. Bet muitinės pareigūnams patikrinus krovinį rentgeno kontrolės sistema, kilo įtarimų, kad po sultimis gali būti slepiama ir kontrabanda. Netrukus paaiškėjo, kad sunkiausiai patikrinamoje vilkiko puspriekabės vietoje – pačiame priekyje, iš visų pusių apkrautos sultimis, buvo paslėptos kontrabandinės cigaretės. Preliminariais duomenimis, vilkike gali būti apie 50 tūkst. pakelių kontrabandinių baltarusiškų cigarečių „Fest 7“, kurių vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – daugiau nei 120 tūkst. eurų.

Automobilis ir nelegalūs rūkalai sulaikyti, pats vairuotojas irgi buvo sulaikytas dviem paroms, artimiausiu metu bus sprendžiamas klausimas dėl kardomosios priemonės skyrimo S. M.

Muitinės kriminalinės tarnybos Kauno skyriuje dėl kontrabandos ir neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis pradėtas ikiteisminis tyrimas, kuriam vadovauja Kauno apygardos prokurorai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių