Motina su sugyventiniu sumušė tris vaikus

Pakruojo rajono policija sulaikė ir į areštinę uždarė moterį, kuri kartu su sugyventiniu sumušė tris vaikus. Areštinėje laikomas ir vyriškis.

Pasak policijos, pora buvo neblaivi. Moteriai nustatytas 1,82 promilių girtumas, jo sugyventiniui - 1,44 promilių girtumas.

Policija į Titonių kaimą buvo iškviesta apie 18 val. Pareigūnams paskambino 11-metis ir pasiskundė, kad namie jį, sesutę ir broliuką skriaudžia tėvai.

Atvykus pareigūnams paaiškėjo, kad 40-metė motina ranka sudavė į veidą ir nugarą savo 16-metei dukrai, taip pat 9 metų dukrai bei 11-mečiam sūnui.

Tuo tarpu girtas motinos sugyventinis suėmęs už drabužių pakėlė 11-metį berniuką ir trenkė į lovos kraštą bei rankomis sudavė kelis smūgius į įvairias kūno vietas. 9 metų mergaitė sulaukė smūgio batu per galvą.

Pakruojo rajono policijos komisariato Kriminalinės policijos skyriaus viršininkė Nijolė Špejerienė sakė, kad areštinėje laikomai motinai ir jos sugyventiniui trečiadienį ketinama pareikšti įtarimus dėl sveikatos sutrikdymo.

Kol namuose nėra suaugusiųjų, vaikais, kurių šeimoje iš viso auga šeši, rūpinasi 16-metė. Pareigūnai taip pat spręs, ar kreiptis į teismą dėl įpareigojimo smurtaujančius tėvus gyventi skyrium nuo vaikų. Sprendžiant šį klausimą dalyvaus ir vaiko teisių apsaugos skyrius.

Pasak N.Špejerienės, ši šeima policijai buvo žinoma, pasitaikydavo šeimyninių konfliktų, buvo kviečiama policija. Pastaruosius porą mėnesius policija skundų nebuvo gavusi. Pernai moteris skundėsi, kad sugyventinis iš jos pavogė daiktus.

Policijai antradienio vakarą atvykus į šeimos namus, aiškėja, kad smurto atvejų prieš vaikus galėjo būti ir daugiau. Tačiau į policiją iš šios šeimos iki antradienio kreipdavosi suaugusieji, vaikų nusiskundimų dėl tėvų elgesio iki tol gauta nebuvo.


Šiame straipsnyje: smurtas

NAUJAUSI KOMENTARAI

ką portretas
tie vaikiukai skųsis,kenčia ir tiek.Vaikų apsaugos Lietuvoje galimai visai nėra.Ar vaiko teises,kas gina.Jei i "geri dėdės"iš svetur ar iš čia dar galimai pinigų atseikėja,tai suaugusieji ištirpsta ir nusprendžia vaikų likimus,vaikam tada dažnai lieka ?Ko reikia vaikui niekas nepaklausia?

jioo

jioo portretas
Lt ira Lt

žiobienė

žiobienė portretas
nutars, kad vaikams daug geriau su smurtaujančiais tėvais, net kažkokiu motinos sugyventiniu. Ir viskas. Tuoj atvyks anstolė ir įsakys vaikams tylėti, nes jei nesiskundžia ir tyli, problemų toms itin daug "dirbančioms" tarnyboms nelieka. Būtina vaikams palikti ir įteisinti jų vardu būstą, o motiną su tuo priklydusiu šuniu iškelti bet kur, nors ir į tvartą. Vaikams bus daug geriau be tokių tėvų. Tėvai privalės juos išlaikyti, o pinigus už nepilnamečius gaus patys vaikai. Labai įdomu būtų sužinoti šios istorijos tęsinį. Gal tie vaikai turi normalius senelius?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių