Moteris sukčiui padiktavo net SMS žinute gautą saugos kodą

  • Teksto dydis:

Ignalinos rajono gyventoja sukčiui padiktavo ne tik elektroninės bankininkystės, bet ir mobiliuoju telefonu iš banko trumpąja žinute atsiųstą patvirtinimo kodą.

74-erių metų Ignalinos rajono gyventoja pranešė, kad praėjusią savaitę į mobiliojo ryšio telefoną paskambinęs asmuo prisistatė Ignalinos policijos pareigūnu. Skambinusysis pranešė, kad iš moters elektroninės banko sąskaitos pavogti pinigai. Siekiant nutraukti neteisėtus veiksmus, būtina padiktuoti elektroninės bankininkystės kodus. Moterį telefoniniai sukčiai įtikino ir apgaulės būdu išviliojo 1050 eurų.

Lietuvoje šiuo metu galioja griežtesni saugumo reikalavimai elektroniniams mokėjimams. Kai kurių bankų kodų kortelių naudotojai veiksmus interneto banke ir išmaniojoje programėlėje turi papildomai patvirtinti saugumo kodu, kuris atsiunčiamas trumpąja žinute.

Tačiau net ir tai nesutrukdė sukčiams iš moters išvilioti pinigus – pranešėja patvirtinimo kodą taip pat padiktavo pareigūnu apsimetusiam vyrui.

Policija atlieka ikiteisminį tyrimą dėl sukčiavimo.

Utenos apskrities policija įspėja gyventojus saugotis apgavikų, o minėtas atvejis tik įrodo, kad nusikaltėliai visais įmanomais būdais, pasinaudodami įvairiais specialių tarnybų darbuotojais iš patiklių asmenų bando išvilioti materialines vertybes. Nusikaltėlių aukomis tampa įvairaus amžiaus asmenys, iš kurių išviliojama nuo kelių iki keliolikos tūkstančių eurų.

Atkreipiamas dėmesys ir į tai, kad aferoms sukčiai pasinaudoja prekybos centrų organizuojamomis akcijomis, jų gimtadieniais ar atidarymais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kai

Kai portretas
Turi matyt lyšnų , tai ir atiduoda.Kiba gaila .

vytasb

vytasb portretas
Atrodo,kad tokie zmones gyvena kazkur dziunglese,neturi nei radio,neziuri televizijos,neskaito laikrasciu.Juk tai vyksta jau daug metu,neimanoma to nezinoti.Reiktu gal didesnio aiskinamojo darbo tarp pagyvenusiu zmoniu,ka turetu daryti visi,ir artimieji,ir bankai,ir baznycia,visur,kur tik lankosi tie zmones.Tai viena kryptis,o dar as netikiu,kad neimanoma apriboti telefoninius skambucius prie siuolaikiniu technologiju.Zodziu,priemoniu yra,nera noro.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių