Moksleivės žagintojas nuteistas kalėti ketverius metus

Aštuoniolikmetę išžaginęs vyras nuteistas kalėti ketverius metus, ketvirtadienį informavo Panevėžio miesto apylinkės teismas.

Šią savaitę nusprendį paskelbęs teismas nustatė, kad 36-erių Panevėžio rajono gyventojas D.S. praėjusių metų gruodžio mėnesio vakarą viename bute Panevėžyje apsvaigęs nuo alkoholio, grasindamas ir panaudodamas fizinį smurtą, palaužė nukentėjusiosios aštuoniolikmetės G.K. pasipriešinimą ir ją išžagino.

Panevėžio rajone gyvenančią ir Panevėžyje besimokančią merginą su D.S. susipažindino artimas jos draugės pažįstamas. D.S. pakvietė merginą į savo namus. Pasak teismo pranešimo, kai merginai paaiškėjo G.K. kėslai, ji surinko Bendrosios pagalbos centro telefono numerį, bet jai vyras neleido kalbėti.

Vėliau aštuoniolikmetei paskambino motina, sunerimusi, kad duktė kažkur dingusi. Tačiau moteris išgirdo tik dukters verksmą. Galop merginai pavyko parašyti žinutę broliui ir nurodyti, kurioje gatvėje ji yra. Tik vėliau paaiškėjo, kad D.S. ją suklaidino pasakydamas ne tą adresą.

Aštuoniolikmetės tėvai paskambino į Bendrosios pagalbos centrą ir atskubėjo į Panevėžį ieškoti dukters, apvažinėjo visą gatvę, bet negalėjo jos rasti. Paryčiais mergina ištrūko iš buto, kuriame ji buvo laikoma prievarta, ir parašė žinutę broliui, kad buvo išprievartauta. Tėvai drebančią, apsiverkusią dukrą rado geležinkelio stotyje.

D.S. savo kaltės nepripažino.

Teismo teigimu, jo atsakomybę sunkina ta aplinkybė, kad jis nusikalstamą veiką padarė būdamas apsvaigęs nuo alkoholio. Teismas kaltinamojo atsakomybę lengvinančia aplinkybe pripažino tai, kad veikos padarymui įtakos turėjo rizikingas nukentėjusiosios elgesys.

Skirdamas bausmę teismas atsižvelgė į tai, kad kaltinamasis D.S. padarė sunkų tyčinį nusikaltimą, jis yra teistas keturis kartus. Kaltinamasis niekur nedirba, gyvenamojoje vietoje charakterizuojamas neigiamai.

Paskirtą ketverių metų laisvės atėmimo bausmę D.S. turės atlikti pataisos namuose.

Nukentėjusioji G.K. pareiškė civilinį ieškinį 50 tūkstančių litų sumai dėl neturtinės žalos. Byloje nustatyta, kad nukentėjusioji patyrė fizinį skausmą, dvasinių išgyvenimų, psichologinių sukrėtimų, baimę, pažeminimą, tad jos pareikštas ieškinys yra pagrįstas. Tačiau vertindamas tai, kad nukentėjusiosios elgesys – išgėrusiai alkoholio naktį važiuoti pas nepažįstamus žmones jai nepažįstamame mieste – yra rizikingas ir provokuojantis, teismas, vadovaudamasis sąžiningumo, teisingumo ir protingumo kriterijais, nusprendė ieškinį tenkinti iš dalies. Iš D.S. nukentėjusiajai priteista 5 tūkst. litų.

Nuosprendis per 20 dienų dr gali būti skundžiamas apeliacine tvarka.


Šiame straipsnyje: seksualinė prievartažaginimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių