Miške pasislėpusį įtariamąjį surado policijos šuo

  • Teksto dydis:

Telšių apskrities policijos tarnybinis šuo surado mėnesį miške besislapsčiusį įtariamąjį vagystėmis.

Kelmės rajono policijos komisariate liepos 26 - rugpjūčio 24 dienomis buvo registruotos keturios vagystės, įvykdytos Butkiškės kaime.

Pinigai, maisto produktai bei įvairūs daiktai buvo pavogti įsibraunant į gyvenamąsias patalpas. Taip pat buvo pavogtas automobilis.

Kaip pranešė policija, tirdami vagystes Kriminalinės policijos skyriaus tyrėjai surinko pakankamai duomenų, keliančių įtarimą, kad visos šios vagystės galėjo būti įvykdytos vieno asmens – 1987 metais gimusio Butkiškės kaimo gyventojo, kuris po pirmosios vagystės įvykdymo pasislėpė nuo pareigūnų.

Siekiant sulaikyti įtariamąjį ir užkirsti kelią tolimesniems jo vykdomiems nusikaltimams, buvo paskelbta piliečio paieška. Tačiau nuo pareigūnų besislapstantis vyras buvo itin atsargus - jis pažinojo aplinkinius miškus, tad didelę laiko dalį leisdavo juose, vengė bet kokio kontakto su kaimo gyventojais. Trys paskutiniosios vagystės buvo įvykdytos nakties metu.

Ieškant įtariamojo, pareigūnai taikė įvairius kriminalinės žvalgybos metodus, o siekdami operatyvesnės baigties, pagalbon pasitelkė ir Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato kinologą su tarnybiniu šunimi Attilu.

Surinkę informacijos apie įtariamojo judėjimo kryptį, pareigūnai Žibuoklių kaime, pamiškėje esančioje sodyboje surengė pasalą.

Antradienį apie 21.30 val. pastebėtas iš miško į laukymę išeinantis įtariamasis. Jis pasuko sodybos link. Operatyviai reaguojant į paieškomo vyro veiksmus, buvo bandoma jį sulaikyti, tačiau į reikalavimą sustoti bėglys nereagavo, todėl darbo ėmėsi specialiai apmokytas tarnybinis šuo Attilas, kuris parversdamas ant žemės, sustabdė dar bandžiusį sprukti bėglį.

Įtariamasis sulaikytas ir uždarytas į policijos areštinę, jam paskirta kardomoji priemonė – suėmimams dviem mėnesiams.

Jis taip pat įtariamas ir sugadinęs 22 į plėvelę įvyniotus rulonų su šienainiu. Nukentėjusiesiems buvo padaryta 550 eurų žala.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių