Mirtimi pasibaigusių muštynių kaltininkas sulaukė bausmės

  • Teksto dydis:

Šiaulių apygardos teismas antradienį kalėti 11 metų nuteisė Mindaugą Klimą, kuris per muštynes sudavė kitam vaikinui, o šis įkritęs į tvenkinį mirė.

Ekspertai nustatė, kad Arnoldas G. mirė dėl mechaninės asfiksijos. M. Klimas pripažintas kaltu dėl vaikino nužudymo, BNS sakė teismo atstovas spaudai Vytautas Jončas.

Jaunuolio mirtimi pasibaigusi nelaimė įvyko 2014 metų balandžio 26 d. Mažeikių mieste, prie tvenkinio, esančio šalia Kalnėnų kelio.

Grupė jaunuolių prie ežero pasistatė palapinę. Naktį merginos pasiskundė, kad prie jų priekabiavo, jas įžeidė ir iškeikė minėti jaunuoliai. Vienas jų – Arnoldas G. Jis buvo netoli tvenkinio kranto, neblaivus.

Bylos duomenimis, M. Klimas nieko nesakydamas sudavė smūgius Arnoldui G. ir dar vienam jaunuoliui. Po smūgių į veidą Arnoldas G. įkrito į tvenkinį, į jį taip pat įkrito ir kitas sumuštas jaunuolis.

Manoma, kad Arnoldas G. dėl padarytų sužalojimų, netikėtumo ir galbūt dėl girtumo, iš tvenkinio išlipti negalėjo ir paskendo. Teismo manymu, jo mirtį nulėmė M. Klimo smurtiniai veiksmai.

Ežere dingusio Arnoldo G. kaltinamasis neieškojo.

„Elgėsi abejingai, nes neieškojo nukentėjusio ir nuėjo į stovyklavietę“, – paskelbė teismas.

M. Klimui tai jau septintasis nuosprendis. Prieš tai jis buvo teistas už vagystę, neteisėtą šaunamojo ginklo laikymą ir kitus nusikaltimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių