Iš Minsko į Vilnių atvykusiame autobuse rastas sprogmuo

Dėl pranešimo apie autobuse rasta sprogmenį šeštadienį Vilniaus autobusų stotyje atitverta teritorija, į įvykio vietą išsiųstos policijos, ugniagesių ir medikų pajėgos.

Netrukus atvykę „Aro“ išminuotojai evakavo žmones iš autobusų stoties ir išvežė radinį. Pasak įvykio liudininkų, kol kas neaišku ar tai pavojingas sprogmuo, tačiau radinys panašus į miną.

Pirminiais duomenimis, įtartinas daiktas rastas iš Baltarusijos atvykusiame autobuse.

Policija ieško įtariamojo, kuris buvo atėjęs pasiimti siuntinio, bet, vairuotojui patikrinus dėžę, iš įvykio vietos paspruko.


Šiame straipsnyje: sprogmuo

NAUJAUSI KOMENTARAI

lietuvis

lietuvis portretas
baltarusiai vaziuokite i Lietuva gyvent....:)

Demokratija atrieda

Demokratija atrieda portretas
Demokratija atrieda, atidunda. Opozicijos veikėjai, gausiai doleriais bei Eurais remiami iš Vašingtono ir Briuselio, susisuko lizdus Vilniuje. Jų veiklos pagrindas: kuo blogiau Baltarusijai – tuo geriau. Visais įmanomais būdais pabloginti Lietuvos ir Baltarusijos santykius – KILNI MISIJA. Tam tiktų ir kokia nors provokacija, kad ir prie BY ambasados... Tų veikėjų nuomone, A. Lukašenkos REŽIMAS aiškiai nestabilus. "Kenčia" CIVILIAI. Opozicijai, Libijos pavyzdžiu, belieka užpulti kokią karinę bazę, apsiginkluoti ir pareikalauti A. Lukašenkos atsistatydinimo. Jeigu tas bandys priešintis, gal CIVILIŲ GINTI atskris JAV ir NATO " taikos balandžiai" su bombų ir raketų kroviniu, kaip Libijoje? JAV ir kiti pasaulio imperialistai paskelbė Šiaurės Korėjai, Kubai, Iranui, Sirijai totalią ekonominę, technologinę ir diplomatinę blokadą, taip bandydami pasmaugti šias valstybes. Ar gali šiais laikais normaliai gyventi valstybė, beprotiškai spaudžiama iš visų pusių ir visais įmanomais būdais? Matome, kaip Vakarų buržujai elgiasi su Baltarusija, nes ta niekaip nenori pas save vagių ir judų demokratijos, nenori parsiduodi ir paklusti JAV bei ES diktatui. Š. Korėjoje, Kuboje tai trunka jau pusę amžiaus. Tik dar griežtesnėmis formomis.

Faktai

Faktai portretas
Daug metų mūsų propaganda piešė baisų gyvenimą Lukašenkos „diktatūroje" - kaip ten viskas blogai, kaip žmonės vargsta ir skursta, ir t.t... Pasirodo, lietuviams melavo. Štai, tie "vargšai" ne tik, kol nebuvo padidinti muitai, šlavė iš Lietuvos apynaujus automobilius, maitina mūsų pajūrio ir Druskininkų kurortus, masiškai perka butus, žemės sklypus - tuoj nupirks Lietuvą... Dabar jau ir ES bei JAV ekonomistai pripažįsta, kad Baltarusijai neblogai sekasi: ekonomikos augimo tempai nuo 1996 m., kai valdo Lukašenka, kasmet sudarė apie 9 proc., daugiau, negu bet kurioje ES valstybėje, - per 5 m. dvigubai išaugo gyventojų pajamos. Pernai bendrasis vidaus produktas vienam gyventojui buvo visai nemažas – 4600 dolerių. Tarptautinio valiutos fondo duomenimis, nuo 2000 m. darbo užmokesčio dalis produkcijos vieneto savikainoje padidėjo du kartus. Daugiau, negu bet kur Europoje. Krizė Baltarusiją paveikė mažiausiai – BVP ne nusmuko 18%, kaip, pvz., Lietuvoje, o tik BVP augimas sumažėjo nuo 10 iki 6%, o 2011 m. BVP augimas buvo 10% - didžiausias pasaulyje. Šiandien Baltarusijos pasiekimus vienareikšmiškai pripažįsta ir rimti ES bei JAV ekonomistai. Pastarieji, š. m. vasarį apsilankę Baltarusijos įmonėse, pavadino viską BALTARUSIŠKU STEBUKLU. Tokie yra faktai.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių