Merginas prostitucijai Ispanijoje verbavę asmenys stos prieš teismą

  • Teksto dydis:

Šiaulių teisėsauga baigė ikiteisminį tyrimą, kuriame keturi asmenys kaltinami verbavę merginas dirbti prostitutėmis Ispanijoje.

Šiaulių apygardos prokuratūros duomenimis, tyrimo metu nustatyta, kad 2015 metų sausį prostitucijai į Ispaniją buvo verbuojamos septynios Kupiškio bei Anykščių rajono gyventojos, dvi iš jų byloje pripažintos nukentėjusiomis. Vienas kaltinamųjų – 50-metis D. D. paprašė savo 27-eriais metais jaunesnės draugės A. B., kad ši verbuotų ir pasirūpintų lietuvaičių atgabenimu į Ispaniją, kur jis jas išnaudotų prostitucijai.

Kaltinamoji nusprendė veikti ne viena ir, kad atrodytų užtikrinčiau ir rimčiau, paprašė pažįstamos merginos pagalbos. Abi merginos ieškodavo galimų prostitučių įvairiais būdais: per socialinius tinklus, tiesiog gatvėje, skambindavo joms. Nusikaltėliai verbuodavo merginas, kurių materialinė padėtis buvo sunki, daugelis jų pasižymėjo socialinių įgūdžių stoka, kai kurios turėjo tam tikrų sveikatos sutrikimų. Verbuojamos buvo labai jaunos merginos, viena iš jų buvo nepilnametė.

Vienos merginos užmaskuotai buvo raginamos vykti į užsienį dirbti gerai apmokamo auklės, namų tvarkytojos ar modelio darbo, o kitoms tiesiai šviesiai buvo siūlomas prostitutės darbas. Abi kaltinamosios bandė įtikinti, kad kitaip nei Lietuvoje ten tokia veikla legali, o uždarbis per dieną gali siekti net 1 tūkst. eurų.

Visos merginos atsisakydavo vykti į užsienį. Vieną jų iš kaltinamųjų namų teko vaduoti policijos pareigūnams: Kupiškio rajone beveik parą nukentėjusiajai nebuvo leista išeiti, o atvykę kaltinamieji D. D. su A. B. ją verbavo važiuoti uždarbiauti.

Kaltinamiesiems – D. D., A. B. ir jų pagalbininkei Baudžiamasis kodeksas numato laisvės atėmimą iki 12 metų, o bendrininkui S. S., kuris padėjo surasti auką ir jo namuose ji buvo laikoma, gresia laisvės atėmimas iki 10 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių