Merginą nužudyti ketinęs šiaulietis teisiamas nebus

  • Teksto dydis:

Šiaulių apskrities policija baigė ikiteisminį tyrimą dėl pasikėsinimo nužudyti, tačiau šiuo nusikaltimu įtariamas jaunuolis nebus teisiamas dėl nustatyto psichikos sutrikimo.

Konstatuota, kad 18-metis įtariamasis negalėjo suprasti savo veiksmų ir jų valdyti.

Byla teismui perduota dėl priverčiamųjų medicinos priemonių taikymo jam, nes teismo psichiatrijos ekspertizė įtariamajam nustatė lėtinį psichikos sutrikimą, sukeltą kelių narkotikų ir kitų psichoaktyviųjų medžiagų vartojimo, skelbia policija.

Rugsėjo 1-osios vidurdienį Šiauliuose, Panevėžio gatvėje esančioje įmonėje dirbęs vaikinas pro praviras duris išgirdo maldaujantį merginos šūksmą: „gelbėkit...“. Žvilgtelėjęs jis išvydo akligatvyje ant žemės gulinčią merginą. Ant jos buvo atsisėdęs jaunuolis, kuris smūgiavo aukai kumščiais. Kai liudytoju tapęs vaikinas puolė skriaudžiamai merginai į pagalbą, užpuolikas nubėgo. Merginos rankos ir kaklas buvo kruvini, ji buvo šoko būsenos ir maldavo nepalikti, nes užpuolikas kėsinosi ją papjauti.

Užpuoliką policijos pareigūnai identifikavo greitai, nes nukentėjusioji jį pažinojo – tai buvo jos vaikino, su kuriuo ji gyveno pas pastarojo tėvus, 18-metis brolis. Jis irgi gyveno tuose pačiuose namuose. Tą dieną apie 12 val. mergina išėjo iš namų ir patraukė link autobusų stotelės. Ji pastebėjo, kad iš paskos eina jos draugo brolis, kuris ją pralenkė ir nuėjo link Panevėžio gatvės.

Prie šioje gatvėje esančioje autobusų stotelės ji vaikiną vėl sutiko. Pamatęs ją vaikinas nusišypsojo tačiau po to iš už nugaros ją apglėbė per liemenį ir, pakėlęs nuo žemės, nusinešė į netoliese esantį akligatvį ir čia pradėjo smaugti.

Besigrumdama su užpuoliku mergina pargriuvo ant žemės, čia jai buvo smūgiuota į galvą ir peiliu žalojamas jos kaklas, bandoma įdurti į pilvą.

Įtariamasis tądien namo negrįžo. Jis slapstėsi miške, nakvojo ant suoliukų, lankėsi pas draugus. Vaikinas buvo sulaikytas po trijų dienų tame pačiame mikrorajone, kuriame gyveno.

Policijai jis paaiškino, kad neva, brolio draugė, praeidama pro jį, blogai pagalvojo. Jis tą pajutęs intuityviai. Todėl jis ir sugalvojęs ją sunkiai sužaloti – perpjauti pilvą ir gerklę. Tam jis išsitraukė peilį, kurį nešiojosi į lankomą profesinę mokyklą.

Ikiteisminio tyrimo metu paaiškėjo, kad jaunuolis yra lankęs dziudo, sambo, bokso užsiėmimus, dalyvaudavo kovose be taisyklių.

Be to, vaikinas nevengdavo ir narkotinių medžiagų. Tai nulėmė lėtinius psichikos sutrikimus, dėl kurių jis, kaip nustatė ekspertai, nebegalėjo suprasti savo veiksmų bei jų valdyti ir padarė baudžiamojo įstatymo uždraustą veiką.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Ne tam pinigus mokėjo kad 15 metų į durnyną.

Gugis

Gugis portretas
Tai uzdaryti i durnyna 15 metu. Juk laisveje tai nevaikscios?

o

o portretas
kas nustate kad jis durnas ? tai ko gero savo chebra ogarliavos ir kedainiu genocidas irgi /valstybes paslaptis/ kaip ir AN lektuvo numusimas?ir d. kt iki siol /neisaiskintu/ ir neskelbiamu u. spec t. paslapciu/ uzkonservuotu tu/pareigunu/ sazineje.....
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių