Mergaitės žagintojas malonės nesulaukė

  • Teksto dydis:

Lietuvos apeliacinis teismas penktadienį atmetė Renato P. apeliacinį skundą dėl nuosprendžio, kuriuo jis pripažintas kaltu dėl mergaitės išžaginimo. Vyrui skirta kalėti 5 metus pataisos namuose.

Nuteistasis prašė sušvelninti jam paskirtą bausmę. Tačiau teismas konstatavo, kad tam nėra pagrindo.

Apeliacinis teismas skelbia, kad bylos medžiaga patvirtina, jog vyras padarė labai sunkų nusikaltimą žmogaus seksualinio apsisprendimo laisvei ir neliečiamumui, už kurį numatyta vienintelė bausmė – laisvės atėmimas nuo 5 iki 15 metų. Baigtas tyčinis nusikaltimas buvo padarytas artimoje aplinkoje, nuteistasis lytiškai santykiavo su savo sugyventinės mažamete dukra. Nusikaltimas buvo atsitiktinis, o nuteistojo atlikti veiksmai vienkartinio pobūdžio.

Skundžiamu nuosprendžiu nustatyta, kad nuteistojo atsakomybę lengvina tai, jog jis prisipažino padaręs jam inkriminuotą nusikalstamą veiką ir nuoširdžiai gailisi, jo atsakomybę sunkinančių aplinkybių nenustatyta.

Teismas nustatė, jog jokių išimtinių aplinkybių, suteikiančių pagrindą pripažinti, kad nuteistajam paskirta bausmė yra aiškiai neproporcinga, neadekvati padarytam nusikaltimui ar jo asmenybei bei kitoms bylos aplinkybėms, byloje nenustatyta. Todėl nuteistojo prašymas švelninti bausmę atmetamas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių