Meksikos šiaurėje pagrobti mažiausiai 17 migrantų

Meksikos šiaurėje prekiautojai žmonėmis pagrobė mažiausiai 17 migrantų, trečiadienį pranešė Tichuanos miesto policija.

Du paleisti pagrobtieji pranešė apie šį incidentą pareigūnams, sakydami, jog "dar 17 žmonių yra saugomame name", - sakė Tichuanos policijos vadas Gustavo Huerta.

Prieš savaitę šiaurinėje Tamaulipaso valstijoje buvo rasti 72 pagrobtų migrantų lavonai. Policija nurodė, kad 58 vyrus ir 14 moterių nužudė narkotikų kontrabandininkų grupuotė "Zetas", kai migrantai atsisakė dirbti pagrobėjams.

38 metų Leandro Martinezas trečiadienį sakė policijai, kad migrantus per sieną į Jungtines Valstijas neteisėtai gabenanti grupuotė pagrobė jį prieš dešimt dienų. Vyras teigė tiksliai nežinantis, ar seniai pagrobėjai laiko kitus žmones, nurodė policijos vadas.
L.Martinezas sakė, kad pagrobėjai jį ir dar vieną migrantą trečiadienį paleido į rytus nuo 1,2 mln. gyventojų turinčio Tichuanos miesto, esančio netoli Kalifornijos miesto San Diego.

Vyras pasakojo, kad pagrobėjai jam buvo surišę rankas ir kojas, taip pat mušė, kol išgavo jo artimųjų telefono numerius. Pastariesiems buvo nurodyta sumokėti 4 500 JAV dolerių (12,2 tūkst. litų) už jo paleidimą.

Policija nurodė mėginanti surasti namą, kuriame laikomi kiti pagrobti migrantai.
Viena tyrimo komisija pernai savo ataskaitoje pranešė, kad Meksikoje nuo 2008 metų rugsėjo iki 2009 metų vasario buvo pagrobta apie 10 tūkst. neregistruotų migrantų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių