Medininkų kelio poste sulaikytas 300 tūkst. litų vertės kontrabandinių cigarečių krovinys

  • Teksto dydis:

Muitinės pareigūnai ketvirtadienio rytą Medininkų kelio poste sulaikė paslėptą kontrabandinių cigarečių krovinį, kurio vertė - daugiau nei 300 tūkst. litų. Nelegalūs rūkalai buvo slepiami iš Baltarusijos įvažiavusio krovininio vilkiko puspriekabės tentinio stogo konstrukcijose. Jose buvo aptiktos 75 dėžės cigarečių.

Pasak Muitinės departamento pranešimo, į Medininkų kelio postą iš Baltarusijos srities krovininiu automobiliu "Man" atvažiavęs Lenkijos pilietis Y.Z. žodžiu deklaravo, kad krovinio ir kitų prekių virš neapmokestinamos normos negabena.

Iš pažiūros įprastai atrodantis vilkikas nepatyrusiai akiai įtarimų nesukeltų, tačiau muitinės pareigūnas pasišviesdamas žibintuvėliu atidžiai apžiūrinėjo puspriekabę. Paprastai žibintuvėlio šviesa prasiskverbia per puspriekabės tento uždangas, tačiau tam tikrose vietose atšvaitų nesimatė. Dėl to muitininkui kilo įtarimų, kad ten gali būti sumontuotos dvigubos lubos. Pareigūno įtarimai pasitvirtino netrukus - puspriekabės stogo konstrukcijose buvo įrengta baltarusiškų cigarečių slėptuvė. Kiek vėliau dėl nepavykusios kontrabandos gabenimo "operacijos" nusiminęs vilkiko vairuotojas pareigūnams prisipažino pats ją sukonstravęs.

Iš viso puspriekabės stoge buvo sukimšta 37,5 tūkst. pakelių cigarečių su baltarusiškomis banderolėmis. Jų vertė su privalomais sumokėti mokesčiais siekia 308 tūkst. litų.

Kontrabandinis krovinys ir transporto priemonė sulaikyti. Muitinės kriminalinės tarnybos Vilniaus skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kontrabandos gabenimo ir pasikėsinimo padaryti nusikalstamą veiką. Lenkijos pilietis Y.Z. sulaikytas dviem paroms.


Šiame straipsnyje: muitinėkontrabandacigaretės

NAUJAUSI KOMENTARAI

ez

ez portretas
Jeigu teisejai kontrabandininkus ir toliau paleis i laisve, tai bus dar daugiau cigareciu ir narkotiku vezeju. Reiktu kad nors vienas teisejo vaikas pasidarytu narkomanu - tada gal kitaip baus ir nusikaltelius.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių