„LTk Capital“ savininkas T. Karosas sės į teisiamųjų suolą

  • Teksto dydis:

Holdingo "LTk Capital" (buvusio "Amazing Cili Invest") pagrindinis akcininkas ir jos valdomos restoranų tinklų Lietuvoje ir Latvijoje valdymo įmonės "Čili Holdings" valdybos pirmininkas Tadas Karosas sės į teisiamųjų suolą.

Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Giedrius Tarasevičius Vilniaus apylinkės teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje vienos didžiausių restoranų ir kavinių tinklą Lietuvoje valdančių įmonių valdybos pirmininkas kaltinamas galimu bankroto administratoriaus papirkimu, pranešė Generalinė prokuratūra.

Kitas asmuo - neįvardijamas bendrovės valdybos narys kaltinamas galimu papirkimu bei kurstymu suklastoti dokumentus.

Prokurorų teigimu, surinkta pakankamai duomenų, kad kaltinamieji bankroto administratoriui, kuris administravo vieną bankrutuojančių tinklo įmonių, pasiūlė 30 tūkst. litų kyšį. Taip siekta, kad administratorius ne tik atsisakytų 8 mln. litų ieškinių, pareikštų kitų tinklo įmonių atžvilgiu, bet atvirkščiai – pripažintų tų įmonių kreditorinius reikalavimus bankrutuojančios įmonės atžvilgiu, - neva ši skolinga toms bendrovėms, kurių atžvilgiu pateikti ieškiniai.

T.Karosas su įmonės finansininku Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnų buvo sulaikytas praėjusių metų rugpjūtį. Už užstatą paleistas verslininkas žurnalistams tvirtino esąs nekaltas ir teigė, kad prieš jį surengta provokacija.

Tyrimo metu taip pat gauta duomenų, kad įmonės bankrotas galėjo būti nusikalstamas, perkeliant verslą iš bankrutuojančios į kitą tinklo bendrovę. Dėl šios veikos tyrimą atlieka Vilniaus apskrities valstybinė mokesčių inspekcija.

Holdingas veikia viešojo maitinimo, apgyvendinimo, reklamos srityse, sveikatingumo ir interneto prekybos srityse, prekyba kosmetika. "Čili Holdings" Lietuvoje ir Latvijoje turi 82 restoranus: „ Čili pica“, „ Čili kaimas“, „Forest“, „ Čili Kinija“, „Soya“, „Tokyo“, „Tokyo China". Latvijoje veikia grupės įmonė "Čilija Pizza".

99 proc. "LTk Capital" akcijų priklauso T.Karosui, 1 proc. - Sauliui Svitojui. "LTk Capital" valdo 91,8 proc. "Čili Holdings" akcijų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

sumokeciau

sumokeciau portretas
jei jam padidintu viena skyle tardymo izoliatoriuje
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių