Liga padėjo išsisukti piktnaudžiavimu kaltinamam teisėjui

  • Teksto dydis:

Panevėžio apygardos teismas penktadienį pripažino įvykdžius piktnaudžiavimą buvusį Radviliškio rajono apylinkės teismo teisėją Vytautą Butvilą, tačiau bausmės jam neskyrė.

Ekspertai nustatė, kad dėl ligos buvęs teisėjas negali būti traukiamas atsakomybėn. Jis negali suprasti procesinių veiksmų esmės, negali dalyvauti procese.

Atsižvelgus į nusikaltimą, įtariamojo amžių ir tai, kad jis gyvena šeimoje, priverstinis gydymas jam neskirtas, BNS informavo teisme.

Baudžiamojoje byloje, remiantis Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Šiaulių valdybos pareigūnų surinktais įrodymais, V. Butvilui buvo pareikšti įtarimai.

STT duomenimis, V. Butvilas, galbūt siekdamas asmeninės naudos, piktnaudžiavo tarnybine padėtimi ir prašė Radviliškio rajono savivaldybės tarybos nario paveikti atsakingus asmenis, kad pažeidžiant teisės aktų reikalavimus būtų įrengtas įvažiavimas į namo, kuriame jis gyvena, kiemą. 

„Siekdamas, kad prašomi veiksmai būtų atlikti, V. Butvilas, kaip įtariama, priėmė Radviliškio rajono savivaldybės tarybos nario interesams palankų neteisėtą sprendimą vienoje civilinėje byloje“, - teigė STT ir prokuratūra. 

Teisėjas iš pareigų atleistas 2013 metų gegužę dėl sveikatos būklės. Teisėjų taryba, gavusi prezidentės dekretą dėl patarimo atleisti V. Butvilą dėl sveikatos būklės, šiam siūlymui pritarė.

Sprendimas priimtas atsižvelgus į Vidaus reikalų ministerijos Medicinos centro išvadą. Prieš tai jo įgaliojimai buvo sustabdyti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

liga

liga portretas
nuo atsakomybes neatleidzia isskyrus teisejus nes jiems viskas leidziama....

?????

????? portretas
be mediku paghalbos,,ligoniu,,netapo.Kas tai gali paneigti,kad nekvepia sukciavimu?

Uuuuu...... parazitai tautos ir valstybes islaikytiniai

Uuuuu...... parazitai  tautos  ir  valstybes  islaikytiniai portretas
kada atmatom subine pradeda svilt iskart suserga ir idiotais tampa nepakaltinamais.......
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių