Lietuvoje sulaikyti iš Latvijos pabėgę migrantai

  • Teksto dydis:

Kalvarijos pasieniečiai naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį sulaikė prieglobsčio Latvijoje pasiprašiusius ir iš jos išvykusius afganistaniečius ir Pakistano pilietį.

Pareigūnams pasienyje su Lenkija įkliuvo du Latvijos piliečiai, lengvaisiais automobiliais neteisėtai gabenę šiuos užsieniečius.

Kaip pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT), nustatyta, kad šie prieglobsčio Latvijoje prašęsi užsieniečiai iš jos išvyko neturėdami tam teisės, o Afganistano piliečiai Lietuvoje pasieniečiams įkliuvo jau antrą kartą.

Pasieniečiai ties Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimu, kelyje Marijampolė–Suvalkai, patikrinti sustabdė vienas paskui kitą važiavusius automobilius „Volkswagen Golf“ ir „Seat Ibiza“. Transporto priemones, pažymėtas latviškais registracijos numeriais, vairavo tvarkingus dokumentus turėję 22 ir 23 metų Latvijos piliečiai.

Abu vyrai mašinomis vežė šešis Afganistano piliečius ir pakistanietį. Keturi iš šių užsieniečių – nepilnamečiai.

Kalvarijos pasieniečiai išsiaiškino, kad visi septyni užsieniečiai Latvijoje yra pasiprašę prieglobsčio. Kol neišnagrinėti jų prašymai ir nepriimti sprendimai dėl prieglobsčio suteikimo ar nesuteikimo, jie neturėjo teisės išvykti iš Latvijos.

Taip pat paaiškėjo, kad šeši afganistaniečiai jau yra pažįstami VSAT pareigūnams.

Juos rugsėjo pradžioje Kalvarijos užkardos pasieniečiai jau buvo sulaikę panašiomis aplinkybėmis bandančius išvykti į Lenkiją. Mikroautobusu „Volkswagen Transporter“ juos vežė 27-erių afganų kilmės Nyderlandų pilietis, kartu vyko 21-erių irgi afganų kilmės Nyderlandų pilietė. Tąkart šiuos prieglobsčio prašytojus Afganistano piliečius pasieniečiai grąžino Latvijos pareigūnams.

Antrą kartą dabar vėl įkliuvusius šešis afganistaniečius ir kartu iš Latvijos sprukusį pakistanietį pasieniečiai laikinai apgyvendino Kapčiamiesčio užkardoje, kur yra įrengtos specialios patalpos prieglobsčio prašytojams.

Šiuos migrantus vežusiems ir į areštinę uždarytiems Latvijos piliečiams dėl neteisėto žmonių gabenimo per valstybės sieną Varėnos rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tokį nusikaltimą gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki 6 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Do Si Lia

Do Si Lia portretas
Nesuprantu, ar jie kaliniai, kad juos tampo po tą Pabaltijį ir laiko tarsi tai būtų aukso luitai.

neziniukas

neziniukas portretas
Visai nesuprantu: jeigu mes juos priimam, bet jiems pas mus nepatinka, tai kodel mes juos turime laikyti? Ir dar pergyventi del ju? Tegul sau bega - mums bus lengviau. Gal as ko nors nesuprantu... Neziniukas

tai

tai portretas
labai panasu i 1946m kai buvo vezami zmones per prievarta juk gyvename europoje.../demokratineje/ kur prievartos negali buti bet deja... dargi vaikai atimami is moti taip anksciau nebuvonu kur dar neirodyta kazkieno kalte nes vaikai paprasciausiai kaip pas norvegus ... dingsta kas zino gal nupirko koks bevaikis o... gal>?...kaip donorai dar neisaiskintose med i.? taip anksciau nebuvo nes visos siuksles ateina is uzsienio nusikalstamos visuomenes i kuria taip verzemes to nesuprasdami nes ten negyvenome ir ta visa sujauke dydziosios valstybes pas kurias tos negeroves ir vyksta ir jos nahaliskai ibruko ta /laisve/ kuri buvo palanki tiems patiems kurie zinojo kad jiems bus gerai stai ir visa kapitalistines /demokratijos tiesa tai akivaizdziai isryskejo jav prezidento rinkimuose....
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių