Lietuvoje pradėta beveik 1,5 tūkst. tyrimų dėl smurto šeimoje

Nuo praėjusių metų gruodžio 15 dienos iki sausio 29 dienos policijos pareigūnai pradėjo 1 tūkst. 474 ikiteisminius tyrimus dėl smurto artimoje aplinkoje.

Nuo smurto nukentėjo 1 tūkst. 288 moterys, 188 vyrai ir 143 vaikai, antradienį pranešė Policijos departamentas.

Per anksčiau minėtą laikotarpį policijos įstaigos užregistravo 4 tūkst. 445 iškvietimus dėl smurto artimoje aplinkoje.

Policijos departamentas teigia inicijavęs įvairių atsakingų institucijų susitikimą aptarti smurto artimoje aplinkoje problematiką.

Pirmadienį Policijos departamente lankėsi Prezidentūros, Seimo, prokuratūros, teismų ir nevyriausybinių organizacijų atstovai, kurie,kartu su policijos pareigūnais aptarė Apsaugos nuo smurto artimoje aplinkoje įstatymo taikymą ir su tuo kilusius nesklandumus, taikant šį teisės aktą, sakoma pranešime spaudai.

Vykusiame susitikime sutarta parengti su įstatymu susijusių teisės aktų pakeitimus, kurie efektyviau užtikrintų smurtą patyrusio asmens apsaugą.

Įstatymas numato, kad policijos pareigūnas, užfiksavęs  smurto  artimoje aplinkoje įvykį, nedelsdamas imasi priemonių apsaugoti smurtą patyrusį asmenį ir, atsižvelgdamas į nustatytas aplinkybes, pradeda ikiteisminį tyrimą. Tyrimas pradedamas ir be smurtą patyrusio asmens skundo.

Policijos generalinis komisaras Saulius Skvernelis yra sakęs, kad vienas ikiteisminis tyrimas policijoje kainuoja nuo 1600 iki 1800 litų. Neskiriant papildomo finansavimo kovai su smurtu šeimoje, policijai teks perskirstyti savo lėšas, dėl to esą nukentės kitos policijos funkcijos.


Šiame straipsnyje: smurtas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
Kada manoji,gyveno su ,,berniuku,,gavo lupt,tai rimta buvo.Kada aš lepinau ir ant rankų nešiojau,tai su taksistu susidėjo ir dabar gastroliuoja - valkatauja vaikus numetus bet kur.Va tokei reikia palinkėti gyvenimo panašaus,kaip su pirmu vyru . . .
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių