Lietuviai sulaikė narkotikus vežusius latvius

  • Teksto dydis:

Iš Latvijos automobiliu vykę du jauni šios šalies piliečiai atsidūrė areštinėje – Lietuvos pasieniečiai automobilyje aptiko narkotinių medžiagų, o vairuotojas turėjo, įtariama, suklastotą vairuotojo pažymėjimą.

Antradienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pakrančių apsaugos rinktinės Palangos užkardos pareigūnai prie Latvijos sienos, kelyje Liepoja–Klaipėda prie Būtingės, patikrinti sustabdė 2008 metų laidos automobilį BMW 740 latviškais numeriais.

Juo iš Latvijos vyko du 21-erių šios šalies piliečiai. Vairuotojas pateikė tvarkingus žmonai priklausančio automobilio dokumentus, tačiau jo ukrainietiškas vairuotojo pažymėjimas pasieniečiams sukėlė įtarimų. VSAT pareigūnai aptiko dokumento suklastojimų požymių. Vairuotojas su automobiliu ir keleiviu buvo pristatyti į Pakrančių apsaugos rinktinę.

Kaip pranešė VSAT, apžiūrėdami BMW 740, Pakrančių apsaugos rinktinės Ikiteisminio tyrimo skyriaus pareigūnai bagažinėje rado 11 tablečių „Tramadol 200“ gamyklinėje pakuotėje. Jos buvo paslėptos darbinėse pirštinėse. Vaistai „Tramadol“ Lietuvoje yra įtraukti į narkotinių ir psichotropinių medžiagų sąrašą, juos leidžiama naudoti tik medicininiais tikslais.

Tęsdami apžiūrą, tyrėjai bagažinėje rado ir du kanapių smulkintuvus, ant kurių vidinių paviršių buvo matomos rusvos spalvos augalinės kilmės medžiagos likučiai. BMW 740 salone, keleivio priekinių durelių daiktadėžėje, buvo aptiktas juodo plastiko butelis su nenustatytos kilmės skysčiu. Įtariama, kad tai gali būti narkotinės kilmės medžiaga.

Abu Latvijos piliečiai uždaryti į areštinę už narkotinių ir psichotropinių medžiagų gabenimą. VSAT Pakrančių apsaugos rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Užsieniečiams gresia nuo 3 iki 10 metų laisvės atėmimas ir automobilio konfiskavimas.

BMW 740 vairuotojas turėtų sulaukti bausmės ir už suklastotą dokumentą. Už tai gali būti baudžiama areštu arba laisvės atėmimu iki 4 metų.

Automobilis ir jame rastos medžiagos saugomi Pakrančių apsaugos rinktinėje.


Šiame straipsnyje: pasienisnarkotikai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių