Lenko sunkvežimyje buvo paslėptos 46 cigarečių dėžės

  • Teksto dydis:

Trečiadienio naktį Vilniaus teritorinės muitinės mobiliųjų grupių patruliai Šalčininkų kelio poste iš Lenkijos piliečio atvairuoto sunkvežimio slėptuvių ištraukė 42 dėžes gabentų kontrabandinių cigarečių. Dėl įvykio muitinės kriminalistai pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Gegužės 25-osios naktį iš Baltarusijos į Šalčininkų kelio postą krovininiu automobiliu atvykusio Lenkijos piliečio M. S. muitinis patikrinimas prasidėjo įprastai – vairuotojas pareigūnams pateikė reikiamus dokumentus, o žodžiu deklaravo negabenantis prekių, kurių kiekis didesnis už nustatytas įvežimo normas ar kurioms taikomi draudimai ir apribojimai.

Apžiūrint transporto priemonę, muitininkams kilo įtarimų, kad dvigubos puspriekabės konstrukcijos gali būti pakeistos, tad automobilis buvo nukreiptas į detalaus tikrinimo angarą nuodugniai apžiūrėti.

Greit paaiškėjo, kad nuojauta patyrusių muitininkų neapgavo – puspriekabės šonuose jie aptiko įrengtas dvigubas sieneles, kur tvarkingomis eilėmis sudėtos kontrabandinės cigaretės. Iš viso slėptuvėje gabenta daugiau kaip 42 dėžės plonųjų „NZ Gold“, „NZ Black“ ir „Minsk“ cigarečių.

Tabako gaminių vertė – beveik 60 tūkst. eurų.

Dėl kontrabandos gabenimo, pasikėsinimo padaryti nusikalstamą veiką ir neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis Muitinės kriminalinės tarnybos Vilniaus skyriaus pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą, kuriam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorai.

Vilkiko vairuotojas sulaikytas dviem paroms.


Šiame straipsnyje: cigaretėsmuitinėkontrabanda

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių