LB: „Lietuvos ryto“ paskleisti pokalbiai nėra ikiteisminio tyrimo medžiaga

  • Teksto dydis:

Prokurorų teigimu, žiniasklaidos paskleisti telefoniniai pokalbiai, kuriuose Lietuvos banko Priežiūros tarnybos viršininkas Vytautas Valvonis ir Andrius Labunskas neva kalbėjo apie kyšį, nėra ikiteisminio tyrimo medžiaga, pranešė Lietuvos bankas (LB).

Kadangi nei tokių pokalbių, nei susitikimų nebuvo, „Lietuvos ryto“ žiniasklaidos priemonėse skelbti tariami pokalbiai yra išgalvoti arba suklastoti, pranešė LB.

„Taip leidžia teigti Lietuvos banko gautame Vilniaus apygardos prokuratūros nutarime išdėstytos išvados. Jame vienareikšmiai pabrėžiama, kad nurodyti duomenys - tai yra, paskleisti telefoniniai pokalbiai - nėra ikiteisminio tyrimo medžiaga“, - teigia centrinis bankas.

Generalinės prokuratūros atstovė Elena Martinonienė BNS sakė, kad Lietuvos bankui ir V.Valvoniui pateiktą atsakymą galės pakomentuoti pirmadienį.

Pasak LB, prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos skyrius atsisakė pradėti ikiteisminį tyrimą dėl galimai nusikalstamų „Lietuvos ryto“ grupės žiniasklaidos priemonių veikų.

„Prokuroro sprendimas grindžiamas tuo, kad tais atvejais, kai paskleisti duomenys yra neobjektyvūs, jie jokios įtakos visuomenės interesui padaryti negali, nes realybėje neegzistuoja, todėl šiuo atveju visuomeninės reikšmės požymio nėra“, - nurodė LB.

Anot centrinio banko, klaidingų duomenų paskleidimas turėjo rezonansą ir visuomeninę reikšmę, pavyzdžiui, dėl paskleistos informacijos į Seimo plenarinius posėdžius buvo kviečiami LB valdybos pirmininkas ir generalinis prokuroras, todėl LB ir V.Valvonis svarsto šį sprendimą apskųsti teismui.

LB teigimu, prokuratūros išvados, patvirtinančios, kad skelbti tariami pokalbiai neegzistuoja, bus panaudotos kaip papildomi argumentai tolesniuose teisiniuose veiksmuose, kurių imsis Lietuvos bankas. Kadangi „Lietuvos ryto“ žiniasklaidos priemonės nepaneigė melagingų teiginių, ne kartą skleistų šios grupės dienraštyje, televizijoje ir naujienų portale, artimiausiu metu bus kreiptasi į teismą, kad būtų apginta Lietuvos banko ir jo tarnautojų reputacija.

„Lietuvos ryto“ grupei buvo išsiųsti devyni kreipimaisi dėl tikrovės neatitinkančios informacijos paneigimo, nurodė centrinis bankas.

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) kovą sulaikė vilnietį Valdemarą Aleksiuką, kuris iš kredito unijos Centro taupomoji kasa reikalavo 50 tūkst. eurų kyšio, girdamasis pažintimi su V.Valvoniu ir tenisininku A.Labunsku.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių