Lazdijų rajone išgelbėtas šuo jau sveiksta

  • Teksto dydis:

Praėjusią savaitę Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) inspektoriai kartu su Lazdijų savivaldybės atstovais ir rajono policijos pareigūnais iš Teizininkų kaimo (Šventežerio sen., Lazdijų r. sav.) ūkininko paėmė sulysusį, išbadėjusį, sergantį šunį ir perdavė gyvūnų globėjams, nes jam grėsė žūtis. Šuniui suteikta skubi pagalba, jis buvo nedelsiant operuotas.

Veterinarijos gydytojų, apžiūrėjusių ir operavusių gyvūną nuomone, akivaizdu, kad jis ilgą laiką kentė badą ir troškulį. Netinkamomis sąlygomis laikytam gyvūnui suteikus neatidėliotiną veterinarinę pagalbą, išgelbėta jo gyvybė. Gyvūnų globėjų teigimu, šuo sėkmingai sveiksta.

Inspektoriai surašė administracinių pažeidimų protokolą dėl šuns savininko žiauraus elgesio su gyvūnu ir jo kankinimo. Protokolas kartu su patikrinimo medžiaga perduoti Alytaus apylinkės teismo Lazdijų skyriui priimti sprendimą dėl gyvūno konfiskavimo ir nuobaudos skyrimo šuns savininkui.

Pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodeksą, už žiaurų elgesį su gyvūnu, kankinimą, kai jam gresia žūtis ar suluošinimas, skiriama bauda nuo 300 iki 1 750 eurų ir gali būti priimamas sprendimas konfiskuoti gyvūną.

„VMVT inicijuoja gyvūnų konfiskavimo tvarkos pakeitimus ir siūlo keisti kai kurias Lietuvos Respublikos gyvūnų gerovės ir apsaugos įstatymo nuostatas, susijusias su netinkamai laikomų gyvūnų konfiskavimu bei didinti administracinę atsakomybę pažeidėjams ir asmenims, žiauriai besielgiantiems su gyvūnais. Šis konkretus atvejis parodė, kad būtina supaprastinti konfiskavimo procedūras, nes laikas ypač svarbus, kai kyla pavojus gyvūno gyvybei“, – komentavo VMVT Gyvūnų sveikatingumo ir gerovės skyriaus vedėjo pavaduotojas, valstybinis veterinarijos inspektorius Giedrius Blekaitis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Dėl šuns visi iš proto eina, o dėl vaikų... tai TIK biznis, TOKIA jų paklausa užsieny (na, alkoholikų vaikai tai ten niekam nereikalingi).
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių