Latvis lietuviams bruko 50 eurų kyšį

  • Teksto dydis:

Reikalingos kategorijos, kad galėtų vairuoti vilkiką, neturėjęs latvis pasieniečiams bandė įsiūlyti 50 eurų kyšį.

Šeštadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pakrančių apsaugos rinktinės Šiaulių užkardos pasieniečiai Pakruojo rajono Žeimelio kaimo prieigose patikrinti sustabdė vilkiką „Volvo“ su puspriekabe „Kempf“. Ant į Latvijos pusę judėjusių transporto priemonių buvo latviški valstybiniai numeriai.

Pasieniečiai patikrino vairuotojo, 42-ejų Latvijos piliečio, dokumentus. Paaiškėjo, kad užsienietis neturi reikalingos kategorijos, kad galėtų vairuoti vilkiką.

Siekdamas išvengti administracinės atsakomybės už tokį Kelių eismo taisyklių pažeidimą, latvis Šiaulių užkardos pasieniečiui pradėjo siūlyti 50 eurų kyšį. Vairuotojas buvo įspėtas, kad tokie veiksmai užtraukia baudžiamąją atsakomybę. Tai jo planų nepakeitė – sėdėdamas VSAT tarnybiniame visureigyje jis į mašinos durelių dėtuvę įmetė 50 eurų kupiūrą.

Tuomet pasieniečiai vyrą sulaikė ir pristatė į Šiaulių užkardą. Pakrančių apsaugos rinktinėje dėl papirkimo buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai latviui gresia bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki 5 metų. Be to, jį už vairavimą neturint reikiamos kategorijos administracine tvarka baus ir policijos pareigūnai. Po apklausos užsienietis buvo paleistas.


Šiame straipsnyje: pasieniskyšis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių