Kuršėnų mokykloje mokiniai apstumdė mokytoją ir išvadino „šliucha“

  • Teksto dydis:

Į portalo kauno.diena.lt redakciją kreipėsi skaitytoja Virginija, kurią sukrėtė mokinių išpuolis prieš mokytoją Kuršėnų mokykloje.

Smurtavo prieš mokytoją

Skaitytoja pasidalijo socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbtu vaizdo įrašu, kuriame užfiksuota, kaip mokiniai neklauso mokytojos, choru skanduoja „šliucha“ (kekšė – red. past.), o galiausiai viena moksleivė ją pastumia. 

Toks šokiruojantis vaizdas nufilmuotas vakar Šiaulių rajono Kuršėnų Daugėlių pagrindinėje mokykloje per muzikos pamoką.

Kaip BNS sakė Šiaulių policijos atstovė Gailutė Smagriūnienė, ikiteisminis tyrimas kol kas nepradėtas, pareigūnai oficialiai dar neapklausė nepilnamečių, mokytojos, tik surinko pirminę informaciją.

„Ikiteisminis tyrimas nepradėtas, pradėtas tyrimas – tiriame ir renkame informaciją apie šią situaciją. Pasišnekėjus su vaikais, su mokytojais, aiškėja, kad vieni kitus jie kaltina patyčiomis ir smurtu. Tiek mokytoja vaikus kaltina, tiek vaikai kaltina mokytoją. Kad susigaudytumėme situacijoje, susidėliotumėme detales į vieną dėlionę, reikia gerokai padirbėti“, – sakė G.Smagrūnienė.

Kad policija pradėjo ikiteisminį tyrimą, BNS anksčiau buvo sakęs mokyklos direktorius Raimundas Keliuotis.

Jis paaiškino, kad incidentas įvyko per muzikos mokytojos Rasmos Veličkienės pamoką, ji vedė jungtinį užsiėmimą dviem klasėms: septintokams ir devintokams. Direktorius teigia, kad šios klasės nekelia didelių problemų, bet „yra keli probleminiai mokiniai“. Anot jo, konflikte aktyviausiai dalyvavo dvi moksleivės, viena – globos namų auklėtinė.

Anot R.Keliuočio, nors penktadienį įstaigoje lankosi policija, žiniasklaida, pamokos vyksta. Mokykla savo ruožtu taip pat aiškinasi situaciją, bendraujama su globos namais. Direktorius sako, kad mokytoja incidento „pernelyg nedramatizuoja“, mokykla sieks išspręsti situaciją be bausmių.

„Yra įvairių priemonių – ir metodinis tobulinimasis, ir psichologo pagalba, ir vaiko gerovės komisija. Yra vaiko konsultacinė grupė mokykloje“, – sakė direktorius.

Kuršėnų vaikų globos namų direktorius Feliksas Rudzinskas naujienų portalui 15min.lt patvirtino, kad konflikte dalyvavo įstaigos globotinė, mergaitę nuolat konsultuoja psichologai, psichiatrai, jai dėl sveikatos sutrikimų skirtas neįgalumas.

Paprašė negadinti inventoriaus

Mokinės smurtą patyrusi muzikos mokytoja R. Veličkienė sakė, kad incidentas kilo jai sudrausminus netinkamai besielgusią devintokę ir paprašius negadinti mokyklos inventoriaus.

„Pamoka buvo jungtinė, klausėmės muzikos, mokiniai darė savo darbus, septintokai savarankiškai tvarkė sąsiuvinius, nes juos reikia atiduoti baigiantis pusmečiui. Ta mokinė stumdė suolą. Pasakiau jai sėdėti ramiai, negadinti mokyklos inventoriaus. Jos elgesys buvo neadekvatus. Nei iš mano, nei iš kitų mokinių pusės nebuvo nieko, kas galėtų išprovokuoti tokį elgesį“, – portalui lrytas.lt pasakojo daugiau nei 20 metų mokytoja dirbanti moteris.

Ji aiškino jaučianti ir savo kaltę, kad nesugebėjo nuraminti hiperaktyvios mokinės, bei tikino, kad ankčiau tokių išpuolių nebūta.

Nuostabą, kodėl ji nesikreipė į socialinį pedagogą, psichologę ar direktorių, R. Veličkienė paaiškino nenorėjusi palikti mokinių vienų ir ketinusi tai padaryti po pamokos.

Nešventa ir mokytoja?

Tuo tarpu į klausimą, kas turėjo nutikti, kad prieita iki tokios nekontroliuojamos situacijos, atsakyti ryžosi tos pačios Kuršėnų mokyklos septintokė, savo feisbuko paskyroje išplatinusi žinutę.

„Man pabodo matyti komentarus, kokie mes esame monstrai, gyvuliai, ir kaip mūsų karta „išvis nudegradėjusi“. Jaučiu pareigą netylėti. Aš noriu pasakyti tiesą. Muzikos pamokose niekuomet netrūkdavo problemų. Čia garsiai liedavosi įžeidinėjimai, o neretai pasitaikydavo net smurto. Teisybės dėlei reikėtų paminėti, jog ne tik iš mokinių pusės. Aktyviai „kovose“ dalyvaudavo ir mokytoja“, – tikina moksleivė.

Norite pranešti naujieną? Rašykite mums adresu portalas@kaunodiena.lt arba spauskite čia.


Šiame straipsnyje: Kuršėnaismurtasmokiniaimokyklaskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

Akivaizdu

Akivaizdu portretas
Tai problematiškai mokinei nebuvo laiku suteikta pagalba, tai ir atsitiko incidentas. Pražiūrėtas vaikas.

FIFA

FIFA portretas
Ta septintoke reikia leisti laikyti brandos valstybini egzamina-toki sklandu,planinga rasini gali parasyti tik gerai besimokantis dvyliktokas.Nemulkinkit skaitytoju.

nuomonė

nuomonė  portretas
Mokyklose reikalingos kūno bausmės, bizūnas per subinę tokiai mokinei tuoj sutvarkytų visas problemas.
VISI KOMENTARAI 61

Galerijos

Daugiau straipsnių