Kupiškio rajone aptikta metamfetamino gamybos laboratorija

Sodo namelyje Kupiškio rajone praėjusią savaitę policijos pareigūnai aptiko, kaip įtariama, nelegalią metamfetamino gamybos laboratoriją.

Rasta įvairios įrangos, gamybos schemų ir technologijų bei cheminių medžiagų, įtariama, naudotų ar ruoštų naudoti psichotropinei medžiagai – metamfetaminui gaminti, pranešė Panevėžio apskrities vyriausiasis policijos komisariatas.

Dviem paroms buvo sulaikyti du įtariamieji. Penktadienį Panevėžio miesto apylinkės teismas įtariamiesiems skyrė kardomąją priemonę – suėmimą 15 parų.

Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja Panevėžio apygardos prokuratūra.

Praėjusio trečiadienio vakarą apie 20 val. Kupiškio rajono policijos komisariato pareigūnai sodų bendrijoje Kupiškio rajone sulaikė susidūrimo su pareigūnais besistengiančius išvengti du asmenis – Vilniaus rajono gyventoją 26 metų P.G. ir kupiškėną 30-metį J.P.

Atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl įrenginių narkotinėms ar psichotropinėms medžiagoms gaminti gaminima arba narkotinių ar psichotropinių medžiagų gamybos technologijų ar instrukcijų rengimo.

Kupiškio rajono policijos komisariato pareigūnai, įtarę, kad sodo namelyje gali būti gaminamos narkotinės ar psichotropinės medžiagos, prašė Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuro pareigūnų pagalbos.

Metamfetaminas – amfetamino atmaina, turinti stipresnį poveikį. Jis vartojamas kaip intoksikuojamoji medžiaga, sukelianti aštresnius pojūčius. Metamfetaminas dažniausiai gaminamas baltų miltelių pavidalu, taip pat specifine kristalo forma, vadinama ledu, Los Andželo stiklu, stiklu, kristalu. Pavadinimas apibūdina narkotinės medžiagos išvaizdą.

Manoma, kad metamfetaminas sukelia stiprų energijos ir euforijos pojūtį, yra stipresnės intoksikacijos nei krekas ar amfetaminas, ilgiau veikia. Ši būsena trunka 8–24 valandas.

Apsvaigę nuo metamfetamino asmenys tampa itin agresyvūs ir pavojingi aplinkiniams. Jis ypač kenkia nepilnamečiams.


Šiame straipsnyje: narkotikai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių