Krikščionių partijos narys pralobo iš prostitucijos

Krikščionių partijai atstovavęs Deividas Kripas įtariama per mėnesį iš prostitucijos uždirbdavo iki 16 tūkst.litų.

D.Kripo ir dar dviejų jam dirbusių moterų baudžiamąją bylą Kauno apygardos prokuratūra perdavė teismui.

Tyrimas užtruko beveik metus. D.Kripas buvo sulaikytas pernai pirmosiomis spalio dienomis. Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad Krikščionių partijos narys organizavo prostituciją ir jai vadovavo.

Anot ikiteisminį tyrimą kontroliavusios prokurorės, minėti asmenys buvo pasiskirstę vaidmenimis. D. Kripas surasdavo ir išnuomodavo butus, aprūpindavo buities reikmenimis, nustatydavo lytinių paslaugų įkainius.

Minėtos moterys turėdavo reklamuoti teikiamas „erotinio masažo“ paslaugas ir ieškoti naujų darbuotojų, priimti naujas merginas į darbą, nurodyti, jog naujos darbuotojos įsigytų verslo liudijimą, fotografuoti apsinuoginusias merginas, o nuotraukas talpinti internete.

Jos taip pat turėjo kontroliuoti darbuotojas, skirstyti pinigus, spręsti iškilusias problemas.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatytos 22 merginos, iš kurių kas mėnesį D. Kripas galimai uždirbdavo nuo 3 iki 16 tūkst. litų.

Be to, D. Kripas kaltinamas tuo, jog, veikdamas bendrininkų grupėje su V. K., siekė nuslėpti neteisėtai vykdomą prostitucijos veiklą, todėl įsteigė uždarąją akcinę bendrovę, kuriai vadovavo V. K.

Taip pat D. Kripas ir V. K. pateikti kaltinimai, kad jie, siekdami išvengti teisinės atsakomybės už neteisėtai organizuojamą „erotinių masažų“ veiklą, gamino netikrus dokumentus: paslaugų teikimo sutarčių blankus, kuriuose nurodydavo melagingą informaciją.

Pareigūnai nustatė, kad ši nusikalstama veikla buvo vykdoma ne tik Kaune, bet ir Vilniuje išnuomotuose butuose.

Baudžiamasis kodeksas už šiuos nusikaltimus numato maksimalią iki šešerių metų laisvės atėmimo bausmę.

Kai tik teisėtvarkos pareigūnai pareiškė įtarimus D.Kripui, partijos pirmininko teikimu jis buvo pašalintas iš partijos narių.

2011-ųjų pradžioje D.Kripas kandidatavo į Kauno savivaldybės tarybą, tačiau nebuvo išrinktas.

Vyriausiajai rinkimų komisijai pateiktoje kandidato anketoje D.Kripas nenurodė savo pagrindinės darbovietės ir užimamų pareigų.

Tačiau „Facebook" tinkle 37 metų kaunietis nurodo esantis bendrovės „MBS Baltic“ direktorius.

„Ar kas žinote apie jo užklasinę veiklą? Taigi, Deividėlis – aktyvus suteneris, labai perspektyvus, pasitelkęs korumpuotus pareigūnus, pasiryžęs ne tik viso Kauno erotinių masažų karaliumi tapti, bet ir į kitus Lietuvos miestus dairosi“, – tokio turinio žinutes internautai rašė tinklapyje apie darbdavį, minėdami D.Kripo pavardę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Baisu

Baisu portretas
kad Lietuvoje tiek daug prostitučių, blogai kad labai mažai padorių, nerūkančių, negeriančių normalių moterų. Kažin kokio moralinio lygio seimo moterys, pav Donalda

Ai

Ai portretas
Tai turbūt dėl to čia dabar taip rūpinamasi prastumti prostitucijos legalizavimą, nes "ereliai" pradėjo įkliūti. O vot jei būtų legali prostitucija - tai biznis " vsio zakonno" ir riebus ir garantuotas - skurdinam toliau žmones ir galėsim juos pardavinėti laisvai, ar ne?

aha

aha portretas
Na ka jus pasakysit, tikras katalikas.....na da tokiu pora ir vel i seima gal bandys
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių