Kretingiškiai siuntė kvaišalus į Marijampolės kalėjimą

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuro (VPK ONTB) ir Klaipėdos apygardos prokuratūros pareigūnai baigė ikiteisminį tyrimą dėl grupės asmenų, kurie įtariami pasikėsinimu organizuoti narkotinės medžiagos – heroino - patekimą į Marijampolės pataisos namus.

2012 m. vasario pradžioje pataisos namų pareigūnai, tikrindami vienam nuteistajam adresuotą siuntinį, kurį į įkalinimo įstaigą neva išsiuntė Kretingos gyventojas Marius, šortų siūlėje rado ir paėmė 3 maišelius narkotinės medžiagos – heroino.

Uostamiesčio policijos pareigūnai nustatė, kad narkotinės medžiagos patekimą į pataisos namus organizavo 7 kartus teistas ir laisvės atėmimo bausmę atliekantis Rimvydas M. (gim. 1980 m.).

Jam padėti sutiko ir pasinaudoti savo anketiniais duomenimis leido kitas nuteistasis. Būtent pastarajam ir buvo adresuotas siuntinys su kvaišalais.

Įtariama, kad Rimvydo nurodymu narkotinę medžiagą įsigijo, ją siuntinyje paslėpė bei siuntinį į Marijampolės pataisos namus išsiuntė trys Kretingos rajono gyventojai: 7 kartus teistas Ričardas R. (gim. 1969 m.), 8 kartus teistas Kęstutis J. (gim. 1964 m.) bei jo sugyventinė Jūratė S. (gim. 1966 m.).

Nusikalstamą veiką įtariamasis organizavo pataisos namuose neteisėtai naudodamasis mobilaus ryšio priemonėmis. Marijampolės pataisos namų pareigūnai atliktos kratos metu pas nuteistąjį rado ir paėmė 2 telefonus.

Laisvėje esantiems įtariamiesiems paskirtos kardomosios priemonės – rašytiniai pasižadėjimai neišvykti.

LR BK 260 str. 1 d. už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti numato laisvės atėmimą nuo 2 iki 8 metų.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių