Kraujo centro vadovė J. Bikulčienė paleista į laisvę

Korupciniais nusikaltimais įtariama Nacionalinio kraujo centro vadovė Joana Bikulčienė paleista į laisvę, jai skirtas namų areštas.

„Suėmimas baigėsi, ji paleista į laisvę, paskirtas namų areštas trims mėnesiams“, – BNS ketvirtadienį sakė Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) atstovė Renata Endružytė.

Nacionalinio kraujo centro vadovė įtariama piktnaudžiavimu tarnybine padėtimi, prekyba poveikiu ir veikimu bendrininkų grupėje, organizuojant ir padedant stambiu mastu imtis komercinės ir profesinės veiklos, neturint specialios Valstybinės vaistų kontrolės tarnybos išduotos licencijos tai daryti.

Ji buvo suimta nuo balandžio 5 dienos.

J. Bikulčienė įtariama siekusi padėti vienai privačiai bendrovei monopolizuoti kraujo plazmos surinkimą ir kraujo preparatų tiekimą Lietuvoje.

„Bendrininkų grupė, įtariama, savo neteisėtais veiksmais siekė užvaldyti ir monopolizuoti kraujo plazmos surinkimą Lietuvoje, taip pat kraujo preparatų tiekimą Lietuvos sveikatos priežiūros įstaigoms. Tokiu būdu būtų diskriminuoti ir eliminuoti kiti Lietuvos bei užsienio ūkio subjektai, turėję arba galėję turėti galimybę sąžiningai konkuruoti konkurso būdu sudarant sutartis su Nacionaliniu kraujo centru“, – teigė  prokuratūra. 

Anot teisėsaugos, pagal nusikalstamos grupės planą, tyrime figūruojanti bendrovė turėjo tapti vienintelė Lietuvoje kraujo plazmos surinkėja ir kraujo preparatų tiekėja.

Pareigūnai teigia, kad išaiškinus galimą nusikaltimą tam kelias užkirstas.

STT tyrime įtarimai be J. Bikulčienės pateikti dar dviem asmenims – privačios bendrovės vienintelis akcininkas ir bendrovės direktorė įtariami sukurstymu ir padėjimu piktnaudžiauti bei prekyba poveikiu.

BNS žiniomis, teismas dviem mėnesiams leido suimti bendrovės „Solis Tribus“ akcininką Antaną Petrošių. Kita įtariamoji – bendrovės vadovė Rūta Stankevičienė. Jai skirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Pagal Baudžiamąjį kodeksą, už piktnaudžiavimą ir prekybą poveikiu gali būti baudžiama bauda arba laisvės atėmimu iki septynerių metų, už ūkinę, komercinę, finansinę ar profesinę veiklą, neturint tam licencijos, gali būti baudžiama viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba laisvės atėmimu iki ketverių metų.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
"Atas, vampyrė kasdieninio maisto netekusi laisvai po miestą blaškosi!".

tikiuosi

tikiuosi portretas
Bikulčienė- pati donorė, jos dėka išsivystė Neatlygintina donorystė. Moteris patyrusi , ilgametė donorė, teisininkė, viliuosi, kad tai tik skundas ir klaida. Ji - ne tas asmuo, kuris kažkuo pelnėsi. Bet plazma- tai kraujo dalis, iš kurios gaminami preparatai.O pralaimėti gamintojų konkursai turi tik vieną tikslą, kovą bet kokiomis priemonėmis.

VAMPYRAI

VAMPYRAI   portretas
lietuvisko kraujo nepasidalino.........
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių