Kontrabandos byloje teisiamas V. Karalius paleistas į laisvę

  • Teksto dydis:

Lietuvos apeliacinis teismas ketvirtadienį į laisvę paleido kontrabandos byloje teisiamą Vilių Karalių, geriau žinomą „kontrabandos karaliaus pavarde“.

Lietuvos apeliacinis teismas ketvirtadienį į laisvę paleido kontrabandos byloje teisiamą Vilių Karalių, geriau žinomą „kontrabandos karaliaus pavarde“.

V.Karaliui kardomoji priemonė pakeista iš suėmimo į namų areštą, BNS patvirtino Lietuvos apeliacinio teismo atstovai. V.Karalui skirtas 50 tūkst. litų užstatas, iš jo paimti dokumentai, jis įpareigotas registruotis policijoje.

Buvęs policijos pareigūnas V.Karalius kartu su daugiau kaip dviem dešimtimis kitų kaltinamųjų yra teisiamas dėl stambios cigarečių kontrabandos. Šiame tyrime dvi bylos buvo sujungtos į vieną.

Vieną šių bylų iki sujungimo Vilniaus apygardos teismas nagrinėjo nuo 2012 metų gruodžio. Joje dešimt asmenų, tarp jų ir V.Karalius, kaltinami sukūrę Rusijoje, Baltarusijoje, Lenkijos ir Vokietijos veikusį nusikalstamą susivienijimą ir organizavę bendros daugiau nei 7 mln. litų vertės cigarečių kontrabandą. Generalinė prokuratūra teigia, kad cigaretės 2009-2010 metais buvo atvežamos į Lietuvą iš Baltarusijos ir gabenamos iš Lietuvos į Vokietiją per Lenkiją. Prokurorai nustatė, kad kyšiams muitinės pareigūnams buvo skirta 80 tūkst. eurų (276 tūkst. 224 litų).

Kol teisme buvo nagrinėjama ši kontrabandos byla, buvo baigta tirti ir teismui perduota dar viena su V.Karaliaus grupuote susijusi byla. Per šį tyrimą nustatyta, kad per dvejus metus į Lietuvą ir kitas Europos Sąjungos šalis vilkikais neteisėtai įvežta ir išvežta cigarečių, kurių muitinė vertė viršija 35 milijonus litų. Nelegaliai per sieną gabenta arba bandyta pergabenti daugiau nei 84,6 mln. vienetų kontrabandinių rūkalų. Nustatyta, kad neteisėtai pergabenti rūkalus padėjo muitinės pareigūnai - bendra kyšių, kurie buvo perduoti Baltarusijos ir Lietuvos muitinės pareigūnams, praleidusiems be muitinio tikrinimo cigaretes vežusius vilkikus, suma viršija milijoną litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių