Kontrabandos byla: alytiškiai tauriuosius metalus deklaruodavo kaip molį

  • Teksto dydis:

Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnyba (FNTT) tiria tauriųjų metalų kontrabandos bylą, kurioje alytiškiai įtariami gabenę tauriuosius metalus, kuriuos deklaruodavo kaip molį.

Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnyba (FNTT) tiria tauriųjų metalų kontrabandos bylą, kurioje alytiškiai įtariami gabenę tauriuosius metalus, kuriuos deklaruodavo kaip molį.

FNTT Kauno apygardos valdybos tyrėjai, bendradarbiaudami su Kauno teritorinės muitinės Alytaus krovinių posto pareigūnais, patikrino transporto priemonę, kurios vairuotojas buvo pateikęs deklaracijas, kad gabenamas šamotinis molis. Apžiūrėjus transporto priemonę, buvo rasta ne mažiau kaip 3 tonos elektronikos prietaisų susmulkintų detalių, kuriose paslėpti maišeliai, kaip įtariama, su auksu ir sidabru padengtomis jungtimis.

Tyrimo duomenimis, Alytaus tauriųjų metalų prekybos bendrovės direktorius ir tos pačios įmonės darbuotojas įtariami elektronikos prietaisų laužo su tauriųjų metalų priemaišomis be apskaitos dokumentų įsigyjamu iš Rusijos ūkio subjektų, į Lietuvą kontrabanda buvo gabenamas dokumentuose nurodant, kad vežamas šamotinis molis. Vėliau kontrabanda atgabentas iš Rusijos elektronikos laužas, suklastojus jo įsigijimo dokumentus, buvo išvežamas į Europos Sąjungos valstybes perdirbti.

Įtariama, kad nusikalstamu būdu gautos lėšos nebuvo įtraukiamos į Alytuje registruotos bendrovės apskaitą. Tauriųjų metalų kontrabandos organizavimu įtariamas Alytaus bendrovės vadovas ir jo bendrininkas buvo laikinai sulaikyti.

FNTT Kauno apygardos valdyboje tęsiamas ikiteisminis tyrimas dėl tauriųjų metalų kontrabandos, pinigų plovimo ir apgaulingos apskaitos tvarkymo. Įtariamiesiems laikinai apribotos nuosavybės teisės į jų turimą turtą, kurio bendra vertė siekia 700 tūkst. litų. Šiuo metu specialistai tiria, kokia gabento vertingo metalo, tarp kurio, įtariama, yra nemažas kiekis aukso ir sidabro, tiksli vertė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių