Kontrabandinius rūkalus gabeno padangose

Klaipėdos teritorinės muitinės mobiliosios grupės pareigūnai Panemunės kelio poste sulaikė latvio vairuojamą vilkiką, kurio padangose rasta rūkalų už 22 tūkst. litų.

Šeštadienį apie 19 val. vilkiku „Volvo“ iš Rusijos Federacijos į Panemunės kelio postą atvykęs Latvijos pilietis muitinės pareigūnus informavo, kad vyksta be krovinio, kad ribojamų ir draudžiamų prekių negabena. Vis dėlto tuščią transporto priemonę muitininkai nutarė patikrinti mobiliąja rentgeno kontrolės sistema.

Tikrinimo metu paaiškėjo, kad krovininės transporto priemonės ratuose neteistai gabenti tūkstančiai pakelių cigarečių. Išmontavę vilkiko „Volvo“ priekabos ratus muitinės pareigūnai rado 3 tūkst. 240 pakelių „More“, „Camel“, „Bayron“, „Chesterfield“ ir „Kiss“ cigarečių, paženklintų rusiško pavyzdžio banderolėmis.

Krovininis automobilis ir neteisėtai gabenti rūkalai sulaikyti. Vairuotojui surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas, jam gresia bauda nuo 10 iki 20 tūkst. litų su prekių ir transporto priemonės konfiskavimu.

Per devynis šių metų mėnesius Klaipėdos teritorinės muitinės pareigūnai sulaikė beveik 24 mln. vienetų įvairių rūšių cigarečių už beveik 9 mln. litų. Pernai per tą patį laikotarpį uostamiesčio muitinės pareigūnai sulaikė daugiau nei 15 mln. vienetų cigarečių už beveik 4 mln. litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių