Kontrabandinių cigarečių slėptuve tapo minkšti baldai

  • Teksto dydis:

Baldai iš Kauno Lenkijos nepasiekė – muitininkai tarp jų aptiko paslėptas apie 100 tūkst. eurų vertės kontrabandines cigaretes.

Šeštadienį muitinės pareigūnai Lietuvos ir Lenkijos pasienyje sulaikė didelę nelegalių cigarečių siuntą. Beveik 100 tūkst. eurų vertės baltarusiški rūkalai buvo paslėpti tarp į užsienį gabentų minkštų baldų, pranešė Muitinės kriminalinė tarnyba.

Ankstų rytą buvusio Kalvarijos pasienio kontrolės punkte patruliavę Kauno teritorinės muitinės mobiliųjų grupių pareigūnai patikrinimui sustabdė į Lenkiją važiavusį krovininį vilkiką „Scania“.

Mašiną vairavęs alytiškis D. B. deklaravo į Lenkiją gabenantis vienos Kauno baldų gamybos įmonės produkciją. Tą patį tvirtino ir drauge vykęs vairuotojo pagalbininkas M. M.

Tačiau pareigūnams pasirodė keista, kad baldai vežami būtent tokia kryptimi: paprastai maršrutas būna priešingas, nes lenkiški baldai dažniausiai pigesni už lietuviškus.

Įtarus, kad mašinoje gali būti slepiama kontrabanda, nuspręsta ją patikrinti Kybartuose, rentgeno kontrolės sistema.

Vairuotojas pats prisipažino, kad tarp baldų yra paslėpta cigarečių kontrabanda.

Netrukus pareigūnai vilkiko puspriekabės viduryje, iš visų pusių apkrautas baldais, iš tikrųjų aptiko dėžes su baltarusiškomis cigaretėmis „Korona“.

Iš viso rasta 30 tūkst. pakelių, jų vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – 96 tūkst. eurų.

Muitinės kriminalinės tarnybos Kauno skyriaus pareigūnai dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis pradėjo ikiteisminį tyrimą, jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūra.

Vairuotojas ir jo padėjėjas buvo sulaikyti dviem paroms, vėliau, skyrus kardomąją priemonę – rašytinį pasižadėjimą neišvykti, abu buvo paleisti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

priduriu 1am.komentarui

priduriu 1am.komentarui portretas
i miska malku neveza

Isradingumui

Isradingumui  portretas
nera ribu.Cia ir kvailam aisku,kad i miska niekas neveza.ZIOPLIAI.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių