Kontrabandininkus padėjo nutverti aviganis Elas

  • Teksto dydis:

Šalčininkų rajono miške Purvėnų užkardos pasieniečiai sulaikė tris vyrus, įtariamus 12 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių gabenimu. Sulaikymo metu pasižymėjo belgų aviganis Elas.

Trečiadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Varėnos rinktinės Purvėnų užkardos pareigūnai ties Šalčininkų rajono Beržiškės kaimu pastebėjo tris asmenis su nešuliais. Ši vieta yra apie 200 metrų nuo valstybės sienos su Baltarusija.

Kai pasieniečiai bandė nešikus sulaikyti, šie juos pastebėjo, metė krovinį ir pasileido bėgti. Vieną jų VSAT pareigūnai sučiupo čia pat, kiti du nėrė į krūmus. Į įvykio vietą atskubėjo pasienietis kinologas su belgų aviganiu Elu. Keturkojis kolega netoliese surado ir padėjo sulaikyti dar du, įtariama, su kontrabandos gabenimu susijusius asmenis.

Paaiškėjo, kad pasieniečiams įkliuvo 18-os, 24-erių ir 30-ties Šalčininkų rajono gyventojai. Iš viso jie gabeno 12 tūkst. pakelių cigarečių „NZ Gold Super Slims“ ir „Minsk Capital“ su Baltarusijos akcizo ženklais.

Dėl kontrabandos ir neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis Varėnos rinktinės pareigūnai sulaikytiesiems pradėjo ikiteisminį tyrimą. Kontrabandininkams taip pat teks administracine tvarka atsakyti už Pasienio teisinio režimo taisyklių pažeidimus.


Šiame straipsnyje: kontrabandacigaretėspasienis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių