Kontrabandininkų išradingumas: rūkalus slėpė vaizduodami čiužinį

  • Teksto dydis:

Muitinėje sulaikyti trys kontrabandą gabenę automobiliai, antradienį pranešė Vilniaus teritorinė mutinė.

Visi trys įkliuvę pažeidėjai muitinės pareigūnams deklaravo negabenantys draudžiamų ar apmokestintų prekių, tačiau patikrinus automobilius juose aptikta cigarečių, kurių vertė iš viso siekia 26 tūkst. eurų.

Spalio 21-osios vakarą į Raigardo kelio postą baltarusės L. V. vairuojamame sidabrinės spalvos „Opel Meriva“ automobilyje muitininkai aptiko daugiau kaip aštuonias dėžes plonųjų „Minsk“ cigarečių. Automobilio dvigubame dugne ir sparnuose esančiose slėptuvėse buvo sudėta cigarečių už 12 tūkst. eurų.

Dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas, kuriam vadovauja Kauno apygardos prokurorai.

Kitos dienos rytą kontrabandines cigaretes iš Rusijos piliečio O. M. vairuojamo krovininio „Renault“ traukė Lavoriškių kelio posto muitininkai. Įvairiose vilkiko kabinos vietose buvo išslapstyta cigarečių už daugiau kaip 6 tūkst. eurų. Tarp kontrabandininkų populiarių „Fest“ cigarečių aptikta panelėje ir daiktadėžėse, taip pat po vairuotojo gultu. Čia jos buvo išklotos tarsi čiužinys.

Tą pačią dieną nelegalus siuntinys vėl aptiktas Raigardo poste. „Peugeot 206“, kurį vairavo baltarusis V.M., muitininkai patikrino ir iš automobilyje specialiai įrengtos slėptuvės – dvigubo dugno – ištraukė „Fest“ cigaretes. Jų vertė – 7, 5 tūkst. eurų.

Šiems dviems kontrabandininkams surašyti administracinių teisės pažeidimų protokolai. Jiems gresia piniginės baudos ir automobilių konfiskavimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių