Kontrabandininkų gaudynės vyko 30 kilometrų

  • Teksto dydis:

Mažeikių rajone pasieniečiai po 30 kilometrų trukusių gaudynių sulaikė Latvijoje registruotą mikroautobusą, kuriuo gabenti beveik 34 tūkst. pakelių baltarusiškų cigarečių.

Krovinio vertė viršija 100 tūkst. eurų. Įtariama, kad jis atgabentas iš Latvijos, pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Trečiadienį vakare Pakrančių apsaugos rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus pasieniečiai Mažeikių rajono Viekšnių kaime patikrinti stabdė mikroautobusą „VW Transporter“ latviškais numeriais. Pasieniečiai turėjo informacijos, kad šiuo iš Latvijos atvažiavusiu automobiliu gali būti gabenamas nelegalus krovinys.

Vairuotojas nepakluso VSAT pareigūnų reikalavimams sustoti  ir padidinęs greitį nuvažiavo Kapėnų kaimo link.

Mikroautobusą pasieniečiai persekiojo apie 30 kilometrų, kol „VW Transporter“ nuvažiavo nuo kelio į laukus Mažeikių rajono Fermos kaimo ribose ir čia užstrigo. Vairuotojas pasinaudojo tamsa ir pabėgo.

Bėglio paieškai buvo pasitelkti Mažeikių policijos pareigūnai ir kinologas su tarnybiniu šunimi, tačiau vairuotojo sulaikyti nepavyko.

„VW Transporter“ buvo prigrūstas cigarečių dėžių. Iš viso pasieniečiai sulaikė 33 996 pakelius cigarečių „Fest 7“, pažymėtų Baltarusijos akcizo ženklais. Tokio krovinio vertė Lietuvoje su mokesčiais yra daugiau kaip 102 tūkst. eurų.

Dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis VSAT Pakrančių apsaugos rinktinės pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Už tai gresia bauda arba laisvės atėmimas iki septynerių metų.

Sulaikytos cigaretės ir „VW Transporter“ saugomi Šiaulių užkardoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių