Kontrabandininko slėptuvę išdavė prasukti varžtai

  • Teksto dydis:

Šalčininkietis automobilio „VW Sharan“ stoge įrengtoje slėptuvėje gabeno beveik 800 pakelių kontrabandinių rūkalų.

Šeštadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Vilniaus rinktinės pasieniečiai Šalčininkų rajono kelyje Dieveniškės-Šalčininkai, ties išvažiavimu iš vadinamosios Dieveniškių kilpos, sustabdė automobilį „VW Sharan“.

Vienatūrį lietuviškais numeriais vairavo 29-erių Šalčininkų gyventojas, kuris, atrodė, nieko draudžiamo negabena. Asmens ir automobilio dokumentai buvo tvarkingi. Tačiau pareigūnams įtarimų kilo, kuomet jie pastebėjo lubų tvirtinimo varžtų sukinėjimo žymes.

Pasieniečiai apžiūrėjo automobilio lubas ir aptiko slėptuvę. Visas „VW Sharan“ stogas buvo nuklotas kontrabandinių rūkalų pakeliais. Iš viso šalčininkietis vežė 796 pakelius cigarečių „NZ Gold Superslims“ ir „5 Minsk Superslims“ su Baltarusijos akcizo ženklais.

Dėl akcizais apmokestintų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką pradėta administracinės bylos teisena. Už tai šalčininkiečiui gresia bauda nuo 4000 iki 6000 eurų. Šią bylą nagrinėsiantis tesimas taip pat gali konfiskuoti 2001 metų laidos automobilį „VW Sharan“.

Vairuotojas po apklausos paleistas, o vienatūris ir cigaretės saugomi Vilniaus rinktinėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių