Kontrabandininkas neteisėtai sieną kirto pasieniečių akivaizdoje

  • Teksto dydis:

Švenčionių rajone Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai sulaikė baltarusį, gabenusį kontrabandines cigaretes. Vyras su rūkalų kroviniu Lietuvos ir Baltarusijos sieną neleistinoje vietoje kirto tiesiog pasieniečių akivaizdoje.

Ketvirtadienį naktį Ignalinos rinktinės pareigūnai, patruliavę ties Švenčionių rajono Linkonių kaimu, užfiksavo įtartiną vyrą su nešuliais. Šis, nenujausdamas, jog yra stebimas, miškingoje vietovėje neteisėtai perėjo valstybės sieną į Lietuvos pusę bei patraukė į šalies gilumą.

Pažeidėją su įkalčiais pasieniečiai sulaikė už kelių šimtų metrų.

Paaiškėjo, jog 33-ejų metų Baltarusijos pilietis į Lietuvą atnešė penkias juoda polietileno plėvele aptrauktas cigarečių dėžes. Iš viso pareigūnai aptiko 2 484 pakelius „Minsk Superslims“, „Minsk Capital“, „Korona“, „Premier“ ir „NZ Gold“ markių rūkalų, pažymėtų baltarusiškais akcizo mokesčio ženklais.

Po apklausos užsienietis uždarytas į areštinę. Tolesnes įvykio aplinkybes aiškinasi ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo pradėję Ignalinos rinktinės pareigūnai. Už tai baltarusiui gresia bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių